O warsztatach
BEZ KAWY WSZYSTKO TRACI SMAK!
Pierwszy taniec z Drippem i Chemexem to warsztaty, na których poznasz świat aromatów i smaków wydobytych z ziaren kawy przygotowanej przelewowym sposobem parzenia. Zaparzymy różne ziarna speciality, co pozwoli na poznanie ich różnic smakowych. Na warsztatach będzie dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy i natury.
Poznasz, czym jest Drip V60 i co dzięki niemu determinuje smak kawy i co nadaje tej metodzie tak unikalnego charakteru.
Chemex, dzięki swojej prostej i czystej formie szklanej klepsydry, otulonej drewnianym kołnierzem, przewiązanym rzemykiem jest wyjątkowo piękny i designerski. Co ma wspólnego sztuka origami, chemia i matematyka z parzeniem kawy w Chemexie? A no sporo…
Poznasz technikę wydobycia niesamowitych nut smakowych oraz dowiesz się co zrobić, żeby kawa wpływała korzystnie na nasze zdrowie. Pokażę Ci, dlaczego nazywam to „taniec z Drippem i Chemexem”. Jeżeli kochasz ten czarny napój, to zapraszam na warsztaty „Pierwszy taniec z Dripperm i Chemexem”. Przenieś się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się po całym pomieszczeniu. Naucz się co zrobić, by kawa nie tylko nas pobudzała, ale także była prozdrowotna!
Co będziesz robić?
Wprowadzę Cię na wyższy poziom picia kawy!
Podczas warsztatów dowiesz się między innymi:
– czym jest kawa przelewowa,
– jakie są rodzaje kaw pod Drip V60,
– co ma wspólnego herbata z kawą z Chemexa,
– jak odpowiednio zmielić ziarna,
– co determinuje smak kawy przelewowej,
– na co zwracać uwagę przygotowując kawę w dripie i chemexie. A dodatkowo zyskasz cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznawaniu jej niesamowitego świata. Zdobędziesz wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie. Na zakończenie warsztatów dostaniesz certyfikat. Na warsztatach:
– porozmawiamy o historii kawy, składnikach naturalnych i możliwościach ich połączenia,
– dowiesz się, jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
– poznasz tajniki naturalnych składników dodawanych do kawy,
– nauczysz się, jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
– jakie są metody obróbki i palenia kawy.
Teoria będzie przeplatana praktyczną nauką parzenia kawy metodami domowymi: Drip V60 i Chemex. A zdobyte umiejętności pozwolą Ci na własne eksperymenty i poszukiwania tego idealnego smaku kawy.
Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie.
Zapewniamy
Materiały
Materiały pisemne z całym programem warsztatów oraz imienny certyfikat na koniec warsztatów.
Dodatkowo dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy.
Coś na ząb
Dużo pysznej kawy.
Terminy
Podaruj swoim bliskim emocje zamiast rzeczy – przeżycie, które zostaje na dłużej! Oderwie od rutyny, wyłączy głowę, a rękom pozwoli działać. Voucher jest ważny przez 6 miesięcy, a obdarowana osoba sama wybierze dogodny termin.
Lokalizacja
ul. Rydygiera 13 B, lok. 36 01-793 Warszawa, Żoliborz, piętro 1
Wskazówki dojazdu
.
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Pozytywne nastawienie, świetny humor, chęć do pierwszego tańca z Drippem i Chemexem, który będzie wprowadzeniem do niezwykłego świata jego potencjału, aby wydobyć niezwykłe nuty smakowe każdego ziarna. Ubranie, w którym czujesz się dobrze.
Zasady i warunki anulowania
Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.
Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.
Opinie o warsztatach (7)
Karol Żeszko –
Uczestnicząc w warsztatach kawowych prowadzonych przez Agnieszkę, miałem okazję doświadczyć czegoś wyjątkowego. Agnieszka to zaangażowana i pełna pasji ekspertka, która dzieli się swoją wiedzą w sposób otwarty i przystępny.
Jej bogata wiedza o kawie, od krzewu kawowca po filiżankę, jest imponująca i inspirująca. Miło spędzony czas w kameralnych warunkach warsztatów, był nieoceniony i niespodziewanym początkiem dnia. Podczas warsztatów można nie tylko dowiedzieć się o proces wytwarzania kawy ale również o wpływie regionu pochodzenia na jej smak oraz sposobach parzenia kawy oraz również o praktycznym zastosowaniu tej wiedzy.
Polecam te warsztaty każdemu, kto chce zgłębić tajniki kawy w towarzystwie prawdziwej pasjonatki tematu.
Warto!
Mario –
Miło spędzony czas. Duży plus, że warsztaty są kameralne, max dla 2 osób. Prowadząca ma wystarczającą ilość czasu dla każdego z osobna. Agnieszka jest bardzo fajną osobą, wszystko odbywa się na luzie w bardzo przyjemnej atmosferze.
Daniel & Monika –
Jeżeli największym wyzwaniem Twojego porannego rytuału kawowego jest znalezienie, na wpół otwartymi oczami, przycisku na ekspresie albo niechlujne nastawienie kawiarki, nie rób sobie tego dłużej. Na ten warsztat wydasz parę „stówek” a przekazana przez Agnieszkę wiedza i zajawka spowodują, że zaczniesz zupełnie inaczej patrzeć na robienie i picie kawy. Gorąco polecamy!
Michał –
Bardzo dobre warsztaty. Można dowiedzieć się o samej kawie, procesach wytwarzania oraz jaki wpływ na smak ma region pochodzenia. Hario już zakupione i wykorzystywane w domu. Polecam.
Marcin –
Niesamowita dawka kawowej wiedzy przekazanej w miłej atmosferze! W pełni polecam!
Marcin –
Super dawka kawowej wiedzy w miłej atmosferze!
Agata Kwiatkowska –
Kawa to moja zajawka.. To mój świat a Agnieszka doskonale mi go przybliża. Było to wspaniałe spotkanie. Pełne wiedzy, energii i niesamowitych smaków. Rodzi się moc pomysłów, chęci smakowania. Kochacie kawę jak Agnieszka, jak ja i chcecie uzupełnić swoją wiedzę ? – polecam warsztaty !!