Opinie o warsztatach
Dodaj opinię
Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.
Strona główna / Warsztaty / Kawowe / Pierwszy taniec z Drippem i Chemexem
CENA
Wielkość grupy
2 -
4 os.
Czas trwania
3 godziny: od 10:00 do 13:00
BEZ KAWY WSZYSTKO TRACI SMAK!
Pierwszy taniec z Drippem i Chemexem to warsztat, na którym poznasz świat aromatów i smaków wydobytych z ziaren kawy przygotowanej przelewowym sposobem parzenia. Zaparzymy różne ziarna speciality, co pozwoli na poznanie ich różnic smakowych.
Poznasz czym jest Drip V60 i co dzięki niemu determinuje smak kawy i co nadaje tej metodzie tak unikalnego charakteru.
Chemex, dzięki swojej prostej i czystej formie szklanej klepsydry, otulonej drewnianym kołnierzem, przewiązanym rzemykiem jest wyjątkowo piękny i designerski. Co ma wspólnego sztuka origami, chemia i matematyka z parzeniem kawy w Chemexie? A no sporo…
Poznasz technikę wydobycia niesamowitych nut smakowych, jak i dowiesz się co zrobić, żeby kawa wpływała na nas zdrowotnie. Pokażę Ci, dlaczego nazywam to "taniec z Drippem i Chemexem".
Jeżeli kochasz ten czarny napój, to zapraszam na warsztaty "Pierwszy taniec z Dripperm i Chemexem". Przenieś się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się po całym pomieszczeniu. Naucz się co zrobić, by kawa nie tylko nas pobudzała, ale także była prozdrowotna! Wejdźmy razem na wyższy poziom picia kawy.
Podczas warsztatu dowiesz się między innymi:
- czym jest kawa przelewowa,
- jakie są rodzaje kaw pod Drip V60,
- co ma wspólnego herbata z kawą z Chemexa
- jak odpowiednio zmielić ziarna
- co determinuje smak kawy przelewowej,
- na co zwracać uwagę przygotowując kawę w dripie i chemexie
A dodatkowo zyskasz cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznawaniu jej niesamowitego świata. Zdobędziesz wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie. Na zakończenie warsztatu dostaniesz certyfikat.
Na warsztatach:
- porozmawiamy o historii kawy, składnikach naturalnych i możliwościach ich połączenia,
- dowiesz się, jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
- poznasz tajniki naturalnych składników dodawanych do kawy,
- nauczysz się, jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
- jakie są metody obróbki i palenia kawy.
Teoria będzie przeplatana praktyczną nauka parzenia kawy metodami domowymi: Drip V60 i Chemex. A zdobyte umiejętności pozwolą Ci na własne eksperymenty i poszukiwania tego idealnego smaku kawy.
Materiały pisemne z całym programem warsztatów. Dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy i natury.
Pozytywne nastawienie, świetny humor, chęć do pierwszego tańca z Drippem i Chemexem, który będzie wprowadzeniem do niezwykłego świata jego potencjału, aby wydobyć niezwykłe nuty smakowe każdego ziarna. Ubranie, w którym czujesz się dobrze.
Jeżeli godzina warsztatu Ci nie za bardzo odpowiada, daj znać a wybierzemy taką, która będzie dla Ciebie idealna.
Biuro ADS: ul. Wąwolnicka 1A, Warszawa
Nie ma możliwości odstąpienia od umowy (nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta), jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.
Zostaw nam maila, a damy Ci znać jak się tylko pojawi!
Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie. Podstawą mieszanek, które oferuje Agnieszka, jest kawa wypalana w stylu włoskim. Ale kawa to dopiero początek.
Prawdziwą magię wprowadzają naturalne dodatki, w tym oczywiście łuski gryki, która ma cudowne właściwości. Do tego Agnieszka uczy parzyć kawę, pokazując przy tym jej walory zdrowotne. Warsztaty odbywają się w zaprzyjaźnionej przestrzeni co-workingowej, a warsztaty na Baristę Podstawowego – w kawiarni przyjaciela Agnieszki. Motyl w logo Gryko Caffe to nie przypadek. Bliscy Agi mówią na nią właśnie Motylek. To dlatego, że odważyła się i zaczęła realizować własne marzenia. Żeby tak się stało, musiała przejść przemianę – dokładnie tak jak motyl.
Miłość do kawy w życiu Agnieszki to całkiem długa historia. “Pamiętam, jak Babcia bardzo celeborowała moment picia kawy i jaką wagę przykładała do tego, żeby zmielić ją ręcznie tuż przed zaparzeniem”. Wspomnienia tego zapachu zapisały się w pamięci Agnieszki na całe życie. A potem przyszedł czas zbierania doświadczenia zawodowego. Najpierw w roli baristy, a następnie jako menedżer w kawiarniach. Jednocześnie Agnieszka przygotowywała kawę dla czystej przyjemności, bawiąc się parzeniem, testując nowe receptury. Dziś dzieli się tym podejściem z innymi. Przekonuje: “picie kawy, parzenie jej, cały proces przygotowania tej jednej filiżanki jest chwilą dla nas. Jest naszym rytuałem”.
Nic dziwnego, że zajęcia z Agnieszką do doświadczenie nie tylko na poziomie nauki parzenia kawy, ale także na poziomie duchowym i emocjonalnym. Aga zaraża pewnością siebie i wyjątkową energią: “Każdy może być baristą i każdy może świetnie parzyć kawę, cudownie się przy tym bawiąc.”
2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.
Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.
Agata Kwiatkowska –
Kawa to moja zajawka.. To mój świat a Agnieszka doskonale mi go przybliża. Było to wspaniałe spotkanie. Pełne wiedzy, energii i niesamowitych smaków. Rodzi się moc pomysłów, chęci smakowania. Kochacie kawę jak Agnieszka, jak ja i chcecie uzupełnić swoją wiedzę ? – polecam warsztaty !!