1 spotkanie
2,5 godz.
5
-15 os.

Na warsztaty zapraszamy osoby dorosłe.

Początkujący

Dla tych, co dopiero zaczynają swoją przygodę.

Dla tych, co mają pierwsze doświadczenie za sobą.

Dla tych, co znają podstawy.

Dla tych, co chcą wejść na wyższy poziom zaawansowania.

O warsztatach
Lód to nieodłączny element sztuki barmańskiej, a jego historia jest równie fascynująca, co świat koktajli. Od krystalicznych bloków wycinanych z jezior po nowoczesne formy przemysłowe – każda odsłona lodu miała ogromny wpływ na kulturę koktajlową. Bez niego barmaństwo nie istnieje.

Podczas tych warsztatów odkryjesz tajniki lodowego rzemiosła i poznasz jego zastosowanie w miksologii. Nauczysz się, jak kształt lodu wpływa na smak, temperaturę i estetykę drinków. To będzie intensywna, angażująca i pełna niespodzianek podróż przez świat lodu, smaków i technik barmańskich.

Warsztaty poprowadzi Jakub Kozłowski, związany z branżą barmańską od ponad 20 lat. Współwłaściciel warszawskich barów Kita Koguta i Kiti Bar, laureat plebiscytu Bar Roku 2014 w kategorii Osobowość Roku, zwycięzca prestiżowych konkursów barmańskich oraz kilkukrotny reprezentant Polski na arenie międzynarodowej. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielił się na łamach KUKBUK-a, UST i magazynu Aqua Vitae, a także jako wykładowca w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów. Współorganizator festiwalu Bal-Tiki-Fest, od lat zajmuje się konsultingiem barowym i współpracuje z najlepszymi restauracjami w Polsce.

Dzięki jego wiedzy i doświadczeniu warsztaty będą nie tylko praktyczne, ale także pełne inspirujących anegdot i ciekawostek ze świata barmańskiego.
Co będziesz robić?
Warsztaty rozpoczną się od rytualnego poczęstunku, który zaspokoi pierwsze pragnienie. Następnie, krok po kroku, poznasz profesjonalne techniki barmańskie i przygotujesz cztery wyjątkowe koktajle, eksperymentując z połączeniami smaków. W ruch pójdą shakery, jiggery, sitka oraz składniki takie jak owoce, zioła, kwiaty i przyprawy – w formie surowej, a także jako kordiały, esencje czy perfumy, które przygotujesz samodzielnie.

Jednym z kluczowych elementów warsztatów będzie praca z lodem. Nauczysz się ćwiartować bloki lodowe, rzeźbić kule, tworzyć lodowy śnieg i stożki – wszystko przy użyciu pił, szpikulców, tasaków i noży. Wprowadzimy też nutę rywalizacji – e-quiz sprawdzi poziom skupienia uczestników, a zwycięzca otrzyma specjalną nagrodę.

Każdy uczestnik będzie pracować na indywidualnym stanowisku, wyposażonym w profesjonalny sprzęt i najwyższej jakości składniki. Smaki i aromaty budować będziemy wokół starannie wyselekcjonowanych alkoholi oraz ich bezalkoholowych odpowiedników, takich jak giny, wermuty, rumy i whisky powstałe w procesie dezalkoholizacji.

Na warsztatach otrzymasz kompleksowy manual w wersji drukowanej i cyfrowej, by móc utrwalić zdobytą wiedzę i dalej rozwijać swoje umiejętności w domowym zaciszu.

Pracownia

Na FEBLIKu od:

20.11.2024

Jakie toasty wznoszą osoby, które za barem stoją zawodowo? Jakub, założyciel warszawskiego baru Kita Koguta, za “życie niezwyczajne”. I takie też prowadzi – stale sięgając po nowe i eksplorując to, co sprawia mu frajdę i satysfakcję.
Zapewniamy
Materiały
– każdy pracować będzie na swoim, barowym sektorze, wyposażonym w niezbędny sprzęt i składniki najwyższej jakości,
– wyselekcjonowane alkohole lub bezalkoholowe odpowiedniki,
– kompleksowy manual w formie drukowanej i pdf.
Coś na ząb
Warsztaty odbywać się będą w warszawskim barze koktajlowym – Kita Koguta, który w ofercie ma kuchnię przekąskową. Uczestnicy będą mogli z niej skorzystać przed lub po warsztatach.
Terminy

Podaruj swoim bliskim emocje zamiast rzeczy – przeżycie, które zostaje na dłużej! Oderwie od rutyny, wyłączy głowę, a rękom pozwoli działać. Voucher jest ważny przez 6 miesięcy, a obdarowana osoba sama wybierze dogodny termin.

Voucher na warsztaty FEBLIK

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

A może masz pytania?

Zadzwoń do nas (+48 665 640 854) lub napisz, doradzimy co i jak. :)

  Napisz wiadomość

Lokalizacja
Kita Koguta: ul. Krucza 6/14, Warszawa
Wskazówki dojazdu
Miejsce warsztatów znajduje się w ścisłym centrum, co umożliwia wygodny dojazd zarówno komunikacją miejską (autobus, tramwaj, metro) jak i samochodem (wzdłuż ulicy Kruczej są miejsca parkingowe).
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Na warsztaty należy ze sobą zabrać:
– Dobry humor – jeśli z jakiejś przyczyny go zabraknie, z pewnością jego poziom podniesie się po warsztatach.

– Ciekawość – dowodem ciekawości będzie samo uczestnictwo w warsztatach, ale popracujemy nad tym, aby tą cechę jeszcze bardziej wyostrzyć.
Zasady i warunki anulowania

Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.

Dodaj opinię

Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też
  • warsztaty ceramiczne color art by wikiŁódź

    Magiczna glina – warsztaty ceramiczne

    Color Art By Wiki
    380 zł 60 minut / os.
    5,5 h
    3-5 os.
  • Warsztaty sitodruku sitodruk jak zaczac AgaBrwiWarszawa

    Sitodruk od podstaw

    460 zł 60 minut / os.
    5,5 h
    3-5 os.
  • warsztaty zywica stoliki ejkoartWarszawa

    Kompleksowy kurs z żywicy: stoliki

    1900 zł 60 minut / os.
    8 h
    1-4 os.
  • Warsztaty malarskie kolazu Monika StolarskaWarszawa

    Malowanie i rysowanie tuszem

    280 zł 60 minut / os.
    3 h
    3-7 os.
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto