1 spotkanie
2,5 godz.
6
-10 os.

Na warsztaty zapraszamy osoby dorosłe.

Początkujący

Dla tych, co dopiero zaczynają swoją przygodę.

Dla tych, co mają pierwsze doświadczenie za sobą.

Dla tych, co znają podstawy.

Dla tych, co chcą wejść na wyższy poziom zaawansowania.

O warsztatach
Zastanawiasz się jak smakuje Indonezja? Próbowałaś/eś kiedyś cukierków z owoców duriana? Chcesz spróbować pudru taro? Chcesz poznać smak owoców rambutana albo longanu? Kochasz azjatyckie smaki, albo dopiero chcesz je odkryć? Te warsztaty są dla Ciebie!

Z myślą o stworzeniu tych warsztatów przywiozłam z Indonezji walizkę wypchaną białym kakao, alkoholem Arak, owocami Caju- czyli tym co zostaje z dobrze nam znanych orzechów nerkowca i wieloma innymi składnikami. Teraz chętnie podzielę się z Tobą tym, co sama poznałam podczas licznych wypraw do Indonezji.

To najbardziej egzotyczne i kolorowe warsztaty jakie tylko można sobie wyobrazić. Część produktów pochodzi prosto z Indonezji, masz więc okazję poczuć jej prawdziwy smak!

Na warsztatach wspólnie przygotujemy koktajle pełen tropikalnych owoców, kokosa, trawy cytrynowej i aromatycznych przypraw.

Spotkanie zaczyna się od części teoretycznej, w trakcie której dowiadujecie się o składnikach oraz obsłudze sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją.

To doskonałe warsztaty dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Dla tych, którzy mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.

A jeśli nie pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.

Autorką i pomysłodawczynią naszych warsztatów jest Kamila. Natomiast prowadzone są obecnie przez Kamilę, albo Kubę – oboje zarażają swoją pasją to miksologii, łączeniem smaków i chętnie podzielą się z Tobą swoją wiedzą.

W warsztatach wzięło udział już ponad 1000 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.
Co będziesz robić?
Na początek trochę teorii: nauczysz się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i osiedlowego sklepu. Będzie też dużo ciekawostek np. jaki owoc służy do zmiękczania futerka kapibar w Japonii albo jaki owoc nazywamy syberyjskim ananasem.

W części praktycznej przygotujesz 4 autorskie koktajle na bazie łatwo dostępnych składników. Będziesz mieć także okazję poeksperymentować ze składnikami mniej oczywistymi (Yuzu, caju rambutan). Dowiesz się również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne. Ta część połączona jest z degustacją tego, co przygotujesz ;)

Przykłady koktajli, które aktualnie można przygotować na warsztatach:
– caju/ mleko kokosowe/ rum kawowy
– puder taro/ kokos/ rum ananasowy/ prażone ziarna kawy
– pitahaya/ Cachaça / Yuzu
-marakuja/ liść bananowca/ wódka/ jadalne kwiaty
– pitahaya/ kokos/ rum
– kokos/ marakuja/ rum
– guava/ limonka/ pandan/ arak
-jabuticaba/ sake z yuzu/ limonka
– lychee/ hibiskus/ gin

Po tych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół!

Pracownia

Na FEBLIKu od:

13.11.2021

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też nazwą jej firmy, która kręci się wokół różnych połączeń alkoholi, ziół i przypraw.
Zapewniamy
Materiały
Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy.
Coś na ząb
Warsztaty odbywają się w restauracji, jest więc możliwość zarezerwowania stolika na kolację po warsztatach.
Terminy

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

A może masz pytania?

Zadzwoń do nas (+48 665 640 854) lub napisz, doradzimy co i jak. :)

  Napisz wiadomość

Lokalizacja
ul. Giełdowa 1 , Warszawa
Wskazówki dojazdu
Świetnie skomunikowane z centrum, restauracja SZUM mieści się w okolicy Ronda Daszyńskiego.
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Wystarczy mieć skończone 18 lat.
Zasady i warunki anulowania

Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.

Dodaj opinię

Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też
  • Warszawa (okolice)

    Zrób własny szkicownik

    Goga Gallery Małgorzata Goczewska
    120 zł 60 minut / os.
    2,5 h
    7-12 os.
  • warsztaty rzezbiarskie zwierz rzezbiarniaŁódź

    Zrób swoje zwierzę

    300 zł 60 minut / os.
    4 h
    2-14 os.
  • warsztaty artystyczne swiece LumiGdańsk

    Stwórz artystyczne świece – piwonie

    290 zł 60 minut / os.
    3 h
    4-8 os.
  • warsztaty artystyczne linoryt rzezbiarniaŁódź

    Grafika warsztatowa: linoryt

    300 zł 60 minut / os.
    3 h
    2-10 os.
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto