Zastanawiasz się jak smakuje Indonezja? Próbowałaś/eś kiedyś cukierków z owoców duriana? Chcesz spróbować pudru taro? Chcesz poznać smak owoców rambutana albo longanu? Kochasz azjatyckie smaki, albo dopiero chcesz je odkryć? Te warsztaty są dla Ciebie!
Z myślą o stworzeniu tych warsztatów przywiozłam z Indonezji walizkę wypchaną białym kakao, alkoholem Arak, owocami Caju- czyli tym co zostaje z dobrze nam znanych orzechów nerkowca i wieloma innymi składnikami. Teraz chętnie podzielę się z Tobą tym, co sama poznałam podczas licznych wypraw do Indonezji.
To najbardziej egzotyczne i kolorowe warsztaty jakie tylko można sobie wyobrazić. Część produktów pochodzi prosto z Indonezji, masz więc okazję poczuć jej prawdziwy smak!
Na warsztatach wspólnie przygotujemy koktajle pełen tropikalnych owoców, kokosa, trawy cytrynowej i aromatycznych przypraw.
Spotkanie zaczyna się od części teoretycznej, w trakcie której dowiadujecie się o składnikach oraz obsłudze sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją.
To doskonałe warsztaty dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Dla tych, którzy mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.
A jeśli nie pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.
Autorką i pomysłodawczynią naszych warsztatów jest Kamila. Natomiast prowadzone są obecnie przez Kamilę, albo Kubę – oboje zarażają swoją pasją to miksologii, łączeniem smaków i chętnie podzielą się z Tobą swoją wiedzą.
W warsztatach wzięło udział już ponad 1000 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.