Wyjątkowe warsztaty koktajlowe

CENA

Wielkość grupy

4 - 

8 os.

Czas trwania

2,5 godziny: od 18:00 do 20:30

O warsztatach

Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem? Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie? Albo po prostu ciągle obiecujesz sobie, że nauczysz się robić drinki, a nadal jedyne co serwujesz swoim gościom to wódka z sokiem? To trafiłeś w idealne miejsce 😎 .

Warsztat prowadzony przez Kamilę (na Instagramie znaną jako @kamiladoesdrinks) zawiera część teoretyczną, w której trakcie opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap - zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją 🥃 🍸 🍹 .

Tworzysz nieprzeciętne koktajle, z łatwo dostępnych składników. W trakcie warsztatów będzie też okazja, aby spróbować niespotykanych składników przywiezionych z różnych stron świata - puder taro, liść pistacji, melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. Nawet jeśli, któryś składnik wydaje Ci się trudno osiągalny, to podpowiemy gdzie go kupić 😎

W warsztatach wzięło udział już ponad 300 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi - przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też inspiracją do nazwania biznesu, który kręci się wokół zaskakujących połączeń alkoholi, ziół i przypraw.

Dla kogo?

To doskonałe warsztaty dla tych, co lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.

No i równie ważna jest informacja, że jeśli nie pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.

Co dadzą Ci warsztaty?

Umiejętność komponowania koktajli z tego, co masz w spiżarni i w sklepie pod domem. Czasem wystarczą powidła, białko, krople miętowe, alkohol i słoik. Nauczymy się Cię jak tworzyć koktajle, według własnych upodobań smakowych, przy zachowaniu podstawowych zasad barmańskich. Podpowiemy też jak wykorzystać w pełni sezonowe owoce, jak zachować ich smak, bo móc cieszyć się nim także zimą, oraz jak nie zbankrutować kompletując domowy barek.

Program

Na początek trochę teorii: nauczysz się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i osiedlowego sklepu. Szykujemy też dużo ciekawostek np. jaki owoc służy do zmiękczania futerka kapibar w Japonii albo jaki owoc nazywamy syberyjskim ananasem.

W części praktycznej przygotujesz 4 autorskie koktajle na bazie łatwo dostępnych składników. Będziesz mieć także okazję poeksperymentować ze składnikami mniej oczywistymi (Yuzu, sumak, rambutan). Opowiemy Ci również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne. Ta część połączona jest z degustacją tego, co przygotujesz;)

Przykłady koktajli, które aktualnie przygotowujemy na warsztatach:
🍊 mandarynka/ aperol/ vermut/ pistacje/ liść pistacji
🥃 wódka infuzowana herbatą earl grey/ smażona żurawina/ cytryna
🍹 gin infuzowany kwiatem kopru/ bergamotka/ kafir
🥥 kokos/słony karmel/ rum/ziarna kawy
🍁 rokitnik/ rum/ miód
🍇 rabarbar/ wermut/ hibiskus/ gin

Zapewniamy

Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy. No i oczywiście dużo wiedzy i dobrej zabawy.

Po naszych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół.

Wymagamy

Ukończenia 18 lat 🙂

Daty

Miejsce

Restauracja SZUM: ul. Giełdowa 1, Warszawa

Warunki anulacji

Nie ma możliwości odstąpienia od umowy (nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta), jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zostaw nam maila, a damy Ci znać jak się tylko pojawi!

    Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

    Masz pytania?

    Zadzwoń do nas (+48 790 632 742) lub napisz, doradzimy co i jak:)

      Napisz do nas

    YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też inspiracją do nazwania biznesu, który kręci się wokół zaskakujących połączeń alkoholi, ziół i przypraw.


    Jej przygoda z miksowaniem koktajli rozpoczęła się osiem lat temu – przez ten czas była szefem baru w restauracji SHOKU, a pierwsze doświadczenie zdobywała w nieistniejącym już POLONEZIE na ulicy Poznańskiej. Łączenia smaków uczyła się także w Hiszpanii, gdzie stale rozwijała swój warsztat i odkrywała nowe mikstury. 


    Zainteresowanie jej nietypowymi koktajlami przerosło jej oczekiwania – z czasem zdecydowała przekazywać swoją wiedzę dalej i uczyć ludzi, jak przyrządzać je w domu. W jej mieszankach można znaleźć samodzielnie infuzowane alkohole, niespotykane owoce, przyprawy, zioła, liście bananowca, puder taro, anato i chipsy z mleka.


    Kurs prowadzony przez Kamilę zawiera część teoretyczną, w trakcie której opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją. Uczestnicy tworzą nieprzeciętne koktajle, w których znajdują się niespotykane składniki przywiezione z różnych stron świata – melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. W jej warsztatach wzięło udział już ponad 300 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

    Bądź na bieżąco!

    2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.

    Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

    Opinie o warsztatach

    1. Martyna

      Polecam każdemu, kto zaczyna przygodę z coctailami. Kamila świetnie przekazuje wiedzę i jest bardzo pomysłowa! Z warsztatów wyniosłam dużo inspiracji 👌

    2. Michał

      Miło spędzony czas, przydatna wiedza i smaczne koktajle. Polecam dla osób, które nigdy nie przygotowywały samemu koktajli, ale osoby, które są A2/B1 tez znajda coś dla siebie

    3. Anna

      Fajnie poprowadzone warsztaty, najpierw szczypta wiedzy, potem część praktyczna i degustacja przygotowanych koktajli. Zaskoczyły mnie niecodzienne składniki, ale też to że koktajle można przygotować z tego co ma się pod ręką. Polecam 🙂

    4. Michał

      Świetne warsztaty koktajlowe. Faktycznie zgodnie z opisem dowiedziałem się jak tworzyć samemu koktajle i jak przygotowywać własne składniki. Dodatkowo te przyrządzane podczas warsztatów były wyborne 😉

    5. Karolina

      Ciekawe i praktyczne warsztaty dla osób, które interesują się robieniem koktajli, jak i dla tych, którzy chcą miło spędzić wieczór, ucząc się czegoś nowego. Bardzo polecam!

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie zostanie opublikowany

    Dodaj opinię

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.