Wyjątkowe warsztaty koktajlowe

CENA

Wielkość grupy

6 - 

10 os.

Czas trwania

2,5 godziny: od 18:30 do 21:00

O warsztacie

Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem? Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie? Albo po prostu ciągle obiecujesz sobie, że nauczysz się robić drinki, a nadal jedyne co serwujesz swoim gościom to wódka z sokiem? To trafiłeś w idealne miejsce 😎
Warsztat prowadzony przez Kamilę (na Instagramie znaną jako @kamiladoesdrinks) zawiera część teoretyczną, w której trakcie opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap - zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją 🥃 🍸 🍹 .

Tworzycie nieprzeciętne koktajle, z łatwo dostępnych składników. W trakcie warsztatów będziecie mieć też okazję spróbować niespotykanych składników przywiezionych z różnych stron świata - puder taro, liść pistacji, melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. Nawet jeśli, któryś składnik będzie wydawał Wam się trudno osiągalny, to podpowiemy gdzie go kupić 😎

W warsztatach wzięło udział już ponad 300 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi - przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też inspiracją do nazwania biznesu, który kręci się wokół zaskakujących połączeń alkoholi, ziół i przypraw.

Dla kogo?

Warsztaty przeznaczone są dla tych, co lubią eksperymentować ze smakami. Jeżeli chcesz zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem albo poszerzyć swoją wiedzę to te warsztaty są właśnie dla Ciebie! Jeśli klasyki masz opanowane już do perfekcji i chcesz zrobić krok dalej, to również doskonały warsztat dla Ciebie :)

No i równie ważna jest informacja, że jeśli nie pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.

Co da Ci warsztat?

Umiejętność komponowania koktajli z tego, co masz w spiżarni i w sklepie pod domem. Czasem wystarczą powidła, białko, krople miętowe, alkohol i słoik. Nauczymy się Cię jak tworzyć koktajle, według własnych upodobań smakowych, przy zachowaniu podstawowych zasad barmańskich. Podpowiemy też jak wykorzystać w pełni sezonowe owoce, jak zachować ich smak, bo móc cieszyć się nim także zimą, oraz jak nie zbankrutować kompletując domowy barek.

Program

Na początek trochę teorii: nauczycie się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i osiedlowego sklepu. Szykujemy też dużo ciekawostek np. jaki owoc służy do zmiękczania futerka kapibar w Japonii, albo jaki owoc nazywamy syberyjskim ananasem.

W części praktycznej przygotujecie 4 autorskie koktajle na bazie łatwo dostępnych składników. Będziecie mieli okazję, również poeksperymentować ze składnikami mniej oczywistymi (Yuzu, sumak, rambutan). Opowiemy Wam również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne. Ta część połączona jest z degustacją tego, co przygotujecie;)

Przykłady koktajli, które aktualnie przygotowujemy na warsztatach:
🍊 mandarynka/ aperol/ vermut/ pistacje/ liść pistacji
🥃 wódka infuzowana herbatą earl grey/ smażona żurawina/ cytryna
🍹 wędzone śliwki/whisky/ cynamon/ masło
🥥 kokos/słony karmel/ rum/ziarna kawy
🍁 rokitnik/ rum/ miód

Zapewniamy

Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy. No i oczywiście dużo wiedzy i dobrej zabawy.

Po naszych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół.

Wymagamy

Ukończenia 18 lat :)

Daty

Miejsce

Przestrzeń warsztatowa "jak u mammy": ul. Dźwigowa 3, Warszawa

Warunki anulacji

Nie przewidujemy zwrotów, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca

Masz dodatkowe pytania?

Zadzwoń (+48 662 067 331) lub napisz do nas. Zrobimy wszystko, żeby Ci pomóc :)

  Napisz do nas

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też inspiracją do nazwania biznesu, który kręci się wokół zaskakujących połączeń alkoholi, ziół i przypraw.


Jej przygoda z miksowaniem koktajli rozpoczęła się osiem lat temu – przez ten czas była szefem baru w restauracji SHOKU, a pierwsze doświadczenie zdobywała w nieistniejącym już POLONEZIE na ulicy Poznańskiej. Łączenia smaków uczyła się także w Hiszpanii, gdzie stale rozwijała swój warsztat i odkrywała nowe mikstury. 


Zainteresowanie jej nietypowymi koktajlami przerosło jej oczekiwania – z czasem zdecydowała przekazywać swoją wiedzę dalej i uczyć ludzi, jak przyrządzać je w domu. W jej mieszankach można znaleźć samodzielnie infuzowane alkohole, niespotykane owoce, przyprawy, zioła, liście bananowca, puder taro, anato i chipsy z mleka.


Kurs prowadzony przez Kamilę zawiera część teoretyczną, w trakcie której opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją. Uczestnicy tworzą nieprzeciętne koktajle, w których znajdują się niespotykane składniki przywiezione z różnych stron świata – melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. W jej warsztatach wzięło udział już ponad 300 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

Bądź na bieżąco!

2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.

Nie przegap tych nowości!

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Napisz pierwszą opinię o „Wyjątkowe warsztaty koktajlowe”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też