1 spotkanie
2,5 godz.
5
-8 os.

Na warsztaty zapraszamy osoby dorosłe.

Początkujący

Dla tych, co dopiero zaczynają swoją przygodę.

Dla tych, co mają pierwsze doświadczenie za sobą.

Dla tych, co znają podstawy.

Dla tych, co chcą wejść na wyższy poziom zaawansowania.

O warsztatach
Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem? Chcesz spróbować bergamotki i pieprzu syczuańskiego? Albo po prostu ciągle obiecujesz sobie, że nauczysz się robić koktajle a nadal jedyne co serwujesz swoim gościom to wódka z sokiem? To jesteś w idealnym miejscu.

Autorką i pomysłodawczynią naszych warsztatów jest Kamila. Natomiast prowadzone są obecnie przez Kamilę, albo Kubę – oboje zarażają swoją pasją to miksologii, łączeniem smaków i chętnie dzielą się z Wami swoją wiedzą.

Spotkanie zaczyna się od części teoretycznej, w której trakcie dowiadujecie się o składnikach oraz obsłudze sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją.

Stworzysz nieprzeciętne koktajle, z łatwo dostępnych składników. W trakcie warsztatów będzie też okazja, aby spróbować niespotykanych składników przywiezionych z różnych stron świata – puder taro, liść pistacji, melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. Nawet jeśli, któryś składnik wydaje Ci się trudno osiągalny, to podpowiem gdzie go kupić.

W warsztatach wzięło udział już ponad 1000 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

To doskonałe warsztaty dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Dla tych, którzy mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.

A jeśli nie pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.
Co będziesz robić?
Wyjdziesz z umiejętnością komponowania koktajli z tego, co masz w spiżarni i w sklepie pod domem. Czasem wystarczą powidła, białko, krople miętowe, alkohol i słoik. Nauczysz się jak tworzyć koktajle, według własnych upodobań smakowych, przy zachowaniu podstawowych zasad barmańskich. Dowiesz się także jak wykorzystać w pełni sezonowe owoce, jak zachować ich smak, by móc cieszyć się nimi także zimą, oraz jak nie zbankrutować kompletując domowy barek.

Na początek trochę teorii: nauczysz się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i osiedlowego sklepu. Będzie też dużo ciekawostek np. jaki owoc służy do zmiękczania futerka kapibar w Japonii albo jaki owoc nazywamy syberyjskim ananasem.

W części praktycznej przygotujesz 4 autorskie koktajle na bazie łatwo dostępnych składników. Będziesz mieć także okazję poeksperymentować ze składnikami mniej oczywistymi (Yuzu, sumak, rambutan). Dowiesz się również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne. Ta część połączona jest z degustacją tego, co przygotujesz ;)

Przykłady koktajli, które aktualnie można przygotować na warsztatach:
〰 Mandarynka/ aperol/ vermut/ pistacje/ liść pistacji,
〰 Wódka infuzowana herbatą earl grey/ smażona żurawina/ cytryna,
〰 Gin infuzowany kwiatem kopru/ bergamotka/ kafir,
〰 Kokos/słony karmel/ rum/ziarna kawy,
〰 Rokitnik/ rum/ miód,
〰 Rabarbar/ wermut/ hibiskus/ gin,
〰 Leche de Tigre/ tequila/ papaya/ seler naciowy,
〰 Grillowany ananas/ chamoy/ sól/ tajni/ piwo/ rum/ chipotle/limonka.

Po tych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół!

Pracownia

Na FEBLIKu od:

13.11.2021

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też nazwą jej firmy, która kręci się wokół różnych połączeń alkoholi, ziół i przypraw.
Zapewniamy
Materiały
Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy.
Coś na ząb
Warsztaty odbywają się w restauracji, jest więc możliwość zarezerwowania stolika na kolację po warsztatach.
Terminy

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

A może masz pytania?

Zadzwoń do nas (+48 665 640 854) lub napisz, doradzimy co i jak. :)

  Napisz wiadomość

Lokalizacja
ul. Giełdowa 1, Warszawa
Wskazówki dojazdu
Świetnie skomunikowane z centrum, restauracja SZUM mieści się w okolicy Ronda Daszyńskiego.
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Wystarczy mieć skończone 18 lat.
Zasady i warunki anulowania

Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.

Opinie o warsztatach (17)
  1. Roman

    Było super , świetnie spędzony czas w fantastycznym towarzystwie. Dużo praktycznych informacji i robienie pysznych koktajli. Polecam !

  2. Zosia

    Świetnie spędzony czas, sporo wiedzy i ciekawostek na temat drinków.

  3. Kasia

    Dużo rozmaitych składników, ciekawe historie i miła atmosfera.

  4. Weronika

    Świetne warsztaty, świetne drinki – super atmosfera. Kamil a jest świetną instruktorką!

  5. Kasia

    Super składniki, ciekawe opowieści i mega drinki. Polecam

  6. Katarzyna

    Świetne warsztaty, idealny pomysł na prezent dla partnera, brata, taty. Zadowolenie ze szkolenia gwarantowane. Polecam z czystym sumieniem.

  7. Gosia

    Wspaniałe warsztaty! Kamila jest świetnym koktajlowym coachem 💪 Bardzo sympatyczna atmosfera, można dowiedzieć się sporo o każdym z używanych składników i zapytać o substytuty. Tworzone kompozycje były zaskakujące i pyszne. Wybieram się w przyszłości na kolejną edycję 🙂

  8. Ada

    Świetny pomysł na spędzenie wieczoru samemu lub ze znajomymi! Zajęcia bardzo dobrze przygotowane, prowadzone w luźnej i przyjaznej atmosferze. Część teoretyczna na początku bardzo pomaga w oswojeniu się osobom, które nie miały wcześniej doczynienia z robieniem koktajli. Ciekawe produkty, możliwość wprowadzenia zmian w przepisach.

  9. Michał Kulbat

    Sama treść warsztatów bardzo profesjonalna. Widać, że prowadząca ma to we krwi, dobiera smaki celnie i nawet niedoświadczona osoba przygotuje coś smacznego i ładnego. Koktajle są różnorodne, przygotowane z porządnych składników, na które sam byś raczej nie wpadł (np infuzowane whisky herbatą).

    Dodatkową, niestandardową cechą tego warsztatu jest spożywanie alkoholu w knajpie z nieznajomymi ludźmi. Na początku było troche sztywno, ale po degustacjach … rozmawialiśmy już jak dobrzy znajomi i spotkanie z połową grupy przeciągnęło się o dodatkowe 4h ‘po lekcjach’. Zdecydowanie polecam ! Introwertyczny Michał

  10. Wiktoria

    Duża dawka użytecznej wiedzy, nareszcie wiem jaka jest różnica między drinkiem a koktajlem 🙂
    Dużo brokatu i super atmosfera!

  11. Kasia

    Świetne warsztaty, które dały mi dużą dawkę inspiracji do tworzenia własnych koktajli. Polecam każdemu 🙂

  12. Jola

    To były najlepszy kurs na jakim byłam!!😃 Kamila jest świetnym gospodarzem i przekazywanie wiedzy przychodzi jej z łatwością. Pokazuje jak w domu, z wykorzystaniem produktów i urządzeń, które każdy ma w domu można wymyśleć ciekawe drinki na wieczór, bez nie potrzebnych kosztów. Podpowiada jak dobrać smaki, z czego większość jest bardzo nie oczywistych ale polaczenie jest zaskakująco dobre😍😍
    Na każdym etapie kursu próbuje się własnych wyrobów, dzięki czemu wieczór jest bardzo przyjemny.
    Polecam, bo zabawa przednia, wieczór spędzony wybornie, a wiedza zostaje w głowie
    Kamila- już zaplanowałam stworzenie kilku infuzowanych alkoholi😉

  13. Martyna

    Polecam każdemu, kto zaczyna przygodę z coctailami. Kamila świetnie przekazuje wiedzę i jest bardzo pomysłowa! Z warsztatów wyniosłam dużo inspiracji 👌

  14. Michał

    Miło spędzony czas, przydatna wiedza i smaczne koktajle. Polecam dla osób, które nigdy nie przygotowywały samemu koktajli, ale osoby, które są A2/B1 tez znajda coś dla siebie

  15. Anna

    Fajnie poprowadzone warsztaty, najpierw szczypta wiedzy, potem część praktyczna i degustacja przygotowanych koktajli. Zaskoczyły mnie niecodzienne składniki, ale też to że koktajle można przygotować z tego co ma się pod ręką. Polecam 🙂

  16. Michał

    Świetne warsztaty koktajlowe. Faktycznie zgodnie z opisem dowiedziałem się jak tworzyć samemu koktajle i jak przygotowywać własne składniki. Dodatkowo te przyrządzane podczas warsztatów były wyborne 😉

  17. Karolina

    Ciekawe i praktyczne warsztaty dla osób, które interesują się robieniem koktajli, jak i dla tych, którzy chcą miło spędzić wieczór, ucząc się czegoś nowego. Bardzo polecam!

Dodaj opinię

Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też
  • warsztaty stolarskie łyżka alelipa

    Warsztaty rzeźbienia drewnianych łyżek

    Alelipa!
    390 zł 60 minut / os.
    5 h
    4-8 os.
  • warsztaty kosmetyki naturalne mistrzynie mikstur

    Warsztaty tworzenia kosmetyków naturalnych

    350 zł 60 minut / os.
    3 h
    3-9 os.
  • warsztaty stolarskie talerz alelipa

    Warsztaty rzeźbienia drewnianych talerzy

    390 zł 60 minut / os.
    5 h
    4-8 os.
  • Warsztaty koktajlowe Indonezja Yuzu

    Warsztaty koktajlowe: Jak smakuje Indonezja!

    279 zł 60 minut / os.
    2,5 h
    6-10 os.
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto