1 spotkanie
2,5 godz.
5
-8 os.

Na warsztaty zapraszamy osoby dorosłe.

Początkujący

Dla tych, co dopiero zaczynają swoją przygodę.

Dla tych, co mają pierwsze doświadczenie za sobą.

Dla tych, co znają podstawy.

Dla tych, co chcą wejść na wyższy poziom zaawansowania.

O warsztatach
Tym razem udamy się w podróż w odległe zakątki Peru i Meksyku.

Czy wiesz, że w Peru najbardziej popularny napój to Chicha Morada? Robi się go z czarnej kukurydzy i jest niebywale słodki. Czy próbowałeś już Pisco- alkoholu, o którego pochodzenie trwa spór między Peru i Chile? Chcesz nauczyć się przygotowywać orzeźwiającą Aqua de Jamaica, którą w Meksyku podają w każdym barze?

To dopiero początek tego, co na Ciebie czeka…
Zabiorę Cię w ponad dwugodzinną podróż pełną wrażeń… i chilli.

Warsztat prowadzony przez Kamilę zawiera część teoretyczną, w której trakcie opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją.

Nawet jeśli, któryś składnik wydaje Ci się trudno osiągalny, to podpowiemy jak go zastąpić, oraz jak komponować koktajle z tego, co mamy w lodówce i spiżarni.

W warsztatach wzięło udział już ponad 500 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

To doskonałe warsztaty dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami, są ciekawi świata i nowych smaków.

Zapraszamy też wszystkich, którzy chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę.

A jeśli nie pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.
Co będziesz robić?
Będziesz smakować produktów, które przyjechały z najdalszych zakątków świata. Spróbujesz pisco, cukierków z kukurydzy, meksykańskiego sosu z moreli oraz dowiesz się, czym jest aqua de jamaica.

Nauczysz się jak wykorzystać jadalne suweniry z różnych stron świata, które dostałeś od przyjaciół, a teraz zalegają w Twoich kuchennych szafkach i nie masz pomysłu na ich wykorzystanie.

Na początek trochę teorii: nauczysz się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i bazaru.

Szykuję też dużo ciekawostek i smaków z różnych stron świata np. przyprawy przywiezione z Meksyku, które wykorzystamy do koktajli, świeży tamaryndowiec, cukierki z czarnej kukurydzy, puder taro, czy owoc opuncji figowej.

W części praktycznej przygotujesz aż 4 autorskie koktajle. Opowiem Ci również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne. Ta część połączona jest z degustacją tego, co przygotujesz.

Przykłady koktajli, które można zrobić na warsztatach inspirowanych Peru i Meksykiem:
〰 Marakuja/ chamoy/ tajin/ tequila,
〰 Mezcal/ opuncja figowa/ yuzu,
〰 Marakuja/ liść bananowca/ pisco/ jadalne kwiaty,
〰 Chicha Morada/pisco/ cukierek z kukurydzy,
〰 Kokos/ anans/ słony karmel/ rum,
〰 Aqua de jamaica/ mescal /tajin,
〰 Winogrona/ bitters z rodzynek/ pisco,
〰 Leche de Tigre/ tequila/ papaya/ seler naciowy,
〰 Grillowany ananas/ piwo/ limonka/ rum/ chamoy/ tajin/ sól.

Po tych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół.

Pracownia

Na FEBLIKu od:

13.11.2021

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też nazwą jej firmy, która kręci się wokół różnych połączeń alkoholi, ziół i przypraw.
Zapewniamy
Materiały
Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy.
Coś na ząb
Warsztaty odbywają się w restauracji, istnieje możliwość rezerwacji stolika na kolację po warsztatach.
Terminy

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

A może masz pytania?

Zadzwoń do nas (+48 665 640 854) lub napisz, doradzimy co i jak. :)

  Napisz wiadomość

Lokalizacja
ul. Giełdowa 1, Warszawa
Wskazówki dojazdu
Świetnie skomunikowane z centrum, restauracja SZUM mieści się w okolicy Ronda Daszyńskiego.
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Ukończone 18 lat.
Zasady i warunki anulowania

Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.

Opinie o warsztatach (1)
  1. Katarzyna

    Bardzo przyjemne warsztaty. Fajne przepisy, bardzo miła prowadząca, świetne składniki i duuużo alkoholu 😉

Dodaj opinię

Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też
  • Warszawa (okolice)

    Zrób własny szkicownik

    Goga Gallery Małgorzata Goczewska
    120 zł 60 minut / os.
    2,5 h
    7-12 os.
  • warsztaty rzezbiarskie zwierz rzezbiarniaŁódź

    Zrób swoje zwierzę

    300 zł 60 minut / os.
    4 h
    2-14 os.
  • warsztaty artystyczne swiece LumiGdańsk

    Stwórz artystyczne świece – piwonie

    290 zł 60 minut / os.
    3 h
    4-8 os.
  • warsztaty artystyczne linoryt rzezbiarniaŁódź

    Grafika warsztatowa: linoryt

    300 zł 60 minut / os.
    3 h
    2-10 os.
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto