Bezpiecznie i spokojnie przeprowadzę Cię, przez kolejne etapy przygotowania chlebów foremkowych na zakwasie.
Podczas warsztatów samodzielnie przygotujesz dwie foremki z chlebem żytnim razowym i pszennym lub orkiszowym z nasionami. Wypieczesz je wieczorem lub następnego dnia u siebie w domu. Opowiem o rodzajach mąki, o młynach, z których warto mąkę zamawiać i o akcesoriach chlebowych.
Omówię dokładnie proces powstawania i dokarmiania zakwasu. Podzielę się moimi sposobami na radzenie sobie w awaryjnych sytuacjach w domowej piekarni. Otrzymasz ode mnie zestaw młodego piekarza: akcesoria chlebowe: skrobkę, foremki oraz zakwas w słoiczku.
Dla każdego uczestnika przygotowuję stanowisko pracy, zapewniam miski, składniki na chleb, akcesoria, a także brulion z przepisami i długopis na notatki własne z warsztatów. Przygotuj się na indywidualne podejście i spokojną pracę.
Nauka składania chleba jest dla wszystkich! Każdy, kto jest ciekawy i ma w sobie ziarno odwagi, może się zapisać na warsztaty.
Na warsztatach odnajdą się zarówno totalni amatorzy w kuchni, jak i średnio zaawansowani piekarze – każdy znajdzie coś dla siebie.