Jakie toasty wznoszą osoby, które za barem stoją zawodowo? Jakub, założyciel warszawskiego baru Kita Koguta, za “życie niezwyczajne”. I takie też prowadzi – stale sięgając po nowe i eksplorując to, co sprawia mu frajdę i satysfakcję. Idąc tym kluczem całkowicie przepadł w świecie barmaństwa, w którym gości już od ponad 20 lat. To jednak nie jest jego jedyna pasja. Jakub jest także właścicielem pracowni ceramicznej Happy Tree Pottery, a własnoręcznie stworzone naczynia używa w trakcie warsztatów, podczas których dzieli się swoją pasją do tworzenia koktajli.

Postać Jakuba nie przechodzi bez echa w barmańskim świecie. W 2014 roku został nagrodzony jako Osobowość Roku w plebiscycie Bar Roku. Jest także zwycięzcą wielu prestiżowych, ogólnopolskich konkursów barmańskich, kilkukrotnym reprezentantem Polski w konkursach światowych, wykładowcą Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów oraz konsultantem. Dzieli się także swoją wiedzą i przemyśleniami na łamie takich magazynów jak Kukbuk czy Usta.

Kuba zaczynał jako samouk – w czasach, gdy dostęp do fachowej wiedzy nie był tak oczywisty. Dziś swoje bogate doświadczenie przekazuje na warsztatach, gdzie nie tylko odkrywa tajniki tworzenia koktajli, ale także zaraża wyjątkową energią. Wizyta w jego pracowni – barze, to zaproszenie do odkrywania smaków, zapachów, kolorów i niecodziennych połączeń. Pod jego okiem można odkryć nowe techniki, ale także dać się ponieść wyobraźni i na nowo definiować ulubione smaki i konsystencje. Wyjątkowe doświadczenie Kuby w pracy za barem i jego otwartość do ludzi sprawia, że każdy na warsztatach poczuje się ugoszczony i dostrzeżony.

Prowadzone warsztaty

  • warsztaty kulinarne tiki kita kogutaWarszawa

    Warsztaty koktajlowe: Tiki state of mind

    299 zł 60 minut / os.
    2,5 h
    5-15 os.
  • warsztaty kulinarne lod kita kogutaWarszawa

    Warsztaty koktajlowe: Lód – dusza koktajlu

    299 zł 60 minut / os.
    2,5 h
    5-15 os.

Kita Koguta Happy Tree Pottery

Warszawa

Kulinarne
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto