O warsztatach
Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem?
Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie?
Chciałbyś spróbować składników z Meksyku, Peru czy Indonezji?
To trafiłeś w idealne miejsce.! Warsztaty inspirowane są dalekimi podróżami do Meksyku, Peru, czy Indonezji i część składników używana na warsztatach jest właśnie stamtąd. Nie pijesz alkohol ? nic nie szkodzi, zawsze mamy alternatywę alkoholi 0%
Z naszych warsztatów wyjdziesz z wiedzą jak łączyć składniki, nauczysz się przygotowywać koktajle w domu.
Prowadzimy również Warsztaty świąteczne, które cieszą się dużym zainteresowaniem w grudniu
Warsztaty świetnie sprawdzą się jako spotkanie integracyjne dla firm, atrakcja na wieczór panieński, czy spotkanie przyjaciół. Przez 5 lat przeprowadziliśmy warsztaty dla ponad 1000 osób.
Planujesz spotkanie firmowe i szukasz atrakcji, która zintegruje pracowników? Napisz do nas. Przygotujemy ofertę na warsztaty wraz z kolacją w restauracji SZUM.
Opis wariantów
Warsztaty Koktajlowe (alkoholowe)
Na początek trochę teorii: nauczycie się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i osiedlowego sklepu. Szykujemy też dużo ciekawostek np. jaki owoc służy do zmiękczania futerka kapibar w Japonii, albo jaki owoc nazywamy syberyjskim ananasem.
W części praktycznej:
• przygotujecie 3-4 autorskie koktajle na bazie łatwo dostępnych składników.
• będziesz mieć okazję, również poeksperymentować ze składnikami mniej oczywistymi (yuzu, sumak, rambutan)
• opowiemy Wam również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne.
• a część połączona jest z degustacją tego, co przygotujecie
Przykłady koktajli, które aktualnie przygotowujemy na warsztatach:
〰 mandarynka, aperol, vermut, pistacje, liść koki
〰 wódka infuzowana herbatą earl grey, smażona żurawina, cytryna
〰 gin infuzowany kwiatem kopru, bergamotka, kafir
〰 mezcal, guava, przyprawa tajin, jadalne świerszcze
〰 pisco, sok z czarnej kukurydzy, liście koki
Warsztaty Koktajlowe NoLo
czyli w opcji bezalkoholowej. Nie za każdym trendem warto podążać, ale ten zdecydowanie wyjdzie wszystkim na zdrowie. Mowa o trendzie NoLo, czyli świadomym wybieraniu wersji bezalkoholowych.
Na naszych warsztatach udowodnimy, że koktajle bez alkoholu mogą być nie tylko pyszne, ale i źródłem świetnej zabawy. Trend NoLo zyskuje coraz większą popularność, a producenci bezalkoholowych „alkoholi” to dziś również największe marki alkoholowe. Dzięki temu coraz częściej znajdziesz je w dobrze znanych sklepach – są dostępne na wyciągnięcie ręki, a nie tylko jako luksusowa ciekawostka.
W części praktycznej:
• Przygotujesz aż 4 autorskie koktajle bezalkoholowe.
• Weźmiesz udział w degustacji przygotowanych przez siebie napojów.
• Dowiesz się, gdzie kupić składniki, które mogą wydawać się trudno dostępne.
Przykłady koktajli, które przygotujemy podczas warsztatów:
〰 Limoncello 0%, yuzu, hibiskus
〰 Czerwona porzeczka, syrop z kwiatów, gin 0%, piwo imbirowe
〰 Morela, matcha, woda kokosowa, rum 0%
〰 Bergamotka, tequila 0%, tajski groszek
〰 Campari 0%, prosecco 0%, marakuja
Warsztaty to nie tylko nauka, ale także odkrywanie nowych smaków i inspiracji na każdą okazję – bez kropli alkoholu.