Kulinarne
8
-60 os.
150
-250 zł / os.
O warsztatach

Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem?
Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie?
Chciałbyś spróbować składników z Meksyku, Peru czy Indonezji?
To trafiłeś w idealne miejsce.! Warsztaty inspirowane są dalekimi podróżami do Meksyku, Peru, czy Indonezji i część składników używana na warsztatach jest właśnie stamtąd. Nie pijesz alkohol ? nic nie szkodzi, zawsze mamy alternatywę alkoholi 0%

Z naszych warsztatów wyjdziesz z wiedzą jak łączyć składniki, nauczysz się przygotowywać koktajle w domu.

Prowadzimy również Warsztaty świąteczne, które cieszą się dużym zainteresowaniem w grudniu

Warsztaty świetnie sprawdzą się jako spotkanie integracyjne dla firm, atrakcja na wieczór panieński, czy spotkanie przyjaciół. Przez 5 lat przeprowadziliśmy warsztaty dla ponad 1000 osób.

Planujesz spotkanie firmowe i szukasz atrakcji, która zintegruje pracowników? Napisz do nas. Przygotujemy ofertę na warsztaty wraz z kolacją w restauracji SZUM.

Opis wariantów
Warsztaty Koktajlowe (alkoholowe)

Na początek trochę teorii: nauczycie się czym zastąpić shaker w domowych warunkach, jak wykorzystać produkty z domowej spiżarni i osiedlowego sklepu. Szykujemy też dużo ciekawostek np. jaki owoc służy do zmiękczania futerka kapibar w Japonii, albo jaki owoc nazywamy syberyjskim ananasem.

W części praktycznej:
• przygotujecie 3-4 autorskie koktajle na bazie łatwo dostępnych składników.
• będziesz mieć okazję, również poeksperymentować ze składnikami mniej oczywistymi (yuzu, sumak, rambutan)
• opowiemy Wam również, gdzie można się zaopatrzyć w takie składniki, które wydają się na pozór niedostępne.
• a część połączona jest z degustacją tego, co przygotujecie

Przykłady koktajli, które aktualnie przygotowujemy na warsztatach:

〰 mandarynka, aperol, vermut, pistacje, liść koki
〰 wódka infuzowana herbatą earl grey, smażona żurawina, cytryna
〰 gin infuzowany kwiatem kopru, bergamotka, kafir
〰 mezcal, guava, przyprawa tajin, jadalne świerszcze
〰 pisco, sok z czarnej kukurydzy, liście koki


Warsztaty Koktajlowe NoLo

czyli w opcji bezalkoholowej. Nie za każdym trendem warto podążać, ale ten zdecydowanie wyjdzie wszystkim na zdrowie. Mowa o trendzie NoLo, czyli świadomym wybieraniu wersji bezalkoholowych.

Na naszych warsztatach udowodnimy, że koktajle bez alkoholu mogą być nie tylko pyszne, ale i źródłem świetnej zabawy. Trend NoLo zyskuje coraz większą popularność, a producenci bezalkoholowych „alkoholi” to dziś również największe marki alkoholowe. Dzięki temu coraz częściej znajdziesz je w dobrze znanych sklepach – są dostępne na wyciągnięcie ręki, a nie tylko jako luksusowa ciekawostka.

W części praktycznej:
• Przygotujesz aż 4 autorskie koktajle bezalkoholowe.
• Weźmiesz udział w degustacji przygotowanych przez siebie napojów.
• Dowiesz się, gdzie kupić składniki, które mogą wydawać się trudno dostępne.

Przykłady koktajli, które przygotujemy podczas warsztatów:
〰 Limoncello 0%, yuzu, hibiskus
〰 Czerwona porzeczka, syrop z kwiatów, gin 0%, piwo imbirowe
〰 Morela, matcha, woda kokosowa, rum 0%
〰 Bergamotka, tequila 0%, tajski groszek
〰 Campari 0%, prosecco 0%, marakuja

Warsztaty to nie tylko nauka, ale także odkrywanie nowych smaków i inspiracji na każdą okazję – bez kropli alkoholu.
Dodatkowe informacje / opcje

Dorośli

Polski, Angielski

Faktura VAT 23%

Możliwy catering

Możliwy catering

Dojazd do klienta

Dojazd do klienta

Materiały w cenie

Materiały w cenie

Personalizacja programu

Personalizacja programu

Dostępne lokalizacje
Wyjazdowe
Warszawa
W pracowni
Restauracja SZUM: ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
Opis przestrzeni / logistyki
Zapewniamy:
Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy. No i oczywiście dużo wiedzy i dobrej zabawy.
Wyślij zapytanie bezpośrednio do Pracowni
Dograj szczegóły z Organizatorem i dopasuj warsztaty pod swoje wydarzenie.

Wypełniając formularz, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

Wymagania i dodatkowe opłaty
Wymagania wobec uczestników
Warsztaty przeznaczone są dla osób pełnoletnich (18+)
Dodatkowe koszty
istnieje możliwość wyceny kolacji w restauracji SZUM, cena i menu są ustalane indywidualnie. Restauracja posiada oddzielną salę oraz możliwość rezerwacji do 100 osób.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Warsztaty Koktajlowe na jakich jeszcze nie byłeś !

CENA BRUTTO

150
-250 zł / os.

Ilość osób

8
-60 os.
Filtry
Miasto
Liczba osób
Czas trwania
Cena brutto / os.
Grupa odbiorców
Język prowadzenia warsztatów
Faktura VAT
Kategoria
Udogodnienia
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto