Jakie toasty wznoszą osoby, które za barem stoją zawodowo? Jakub, założyciel warszawskiego baru Kita Koguta, za “życie niezwyczajne”. I takie też prowadzi – stale sięgając po nowe i eksplorując to, co sprawia mu frajdę i satysfakcję. Idąc tym kluczem całkowicie przepadł w świecie barmaństwa, w którym gości już od ponad 20 lat. To jednak nie jest jego jedyna pasja. Jakub jest także właścicielem pracowni ceramicznej Happy Tree Pottery, a własnoręcznie stworzone naczynia używa w trakcie warsztatów, podczas których dzieli się swoją pasją do tworzenia koktajli.

Postać Jakuba nie przechodzi bez echa w barmańskim świecie. W 2014 roku został nagrodzony jako Osobowość Roku w plebiscycie Bar Roku. Jest także zwycięzcą wielu prestiżowych, ogólnopolskich konkursów barmańskich, kilkukrotnym reprezentantem Polski w konkursach światowych, wykładowcą Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów oraz konsultantem. Dzieli się także swoją wiedzą i przemyśleniami na łamie takich magazynów jak Kukbuk czy Usta.

Kuba zaczynał jako samouk – w czasach, gdy dostęp do fachowej wiedzy nie był tak oczywisty. Dziś swoje bogate doświadczenie przekazuje na warsztatach, gdzie nie tylko odkrywa tajniki tworzenia koktajli, ale także zaraża wyjątkową energią. Wizyta w jego pracowni – barze, to zaproszenie do odkrywania smaków, zapachów, kolorów i niecodziennych połączeń. Pod jego okiem można odkryć nowe techniki, ale także dać się ponieść wyobraźni i na nowo definiować ulubione smaki i konsystencje. Wyjątkowe doświadczenie Kuby w pracy za barem i jego otwartość do ludzi sprawia, że każdy na warsztatach poczuje się ugoszczony i dostrzeżony.

Opinie o warsztatach (2)

Review
oceniono
5.0
Julka
1668 Opinie 03.10.2025 15:16

Warsztaty w Kicie były wspaniałym doświadczeniem! Spędziliśmy parę godzin w przemiłym towarzystwie, otrzymaliśmy masę wiedzy przekazanej z humorem i lekkością :) Oprócz atmosfery i przygotowania merytorycznego, chcielibyśmy bardzo docenić przygotowanie przestrzeni oraz składników - mogliśmy się poczuć jak profesjonalni barmani, popróbować różnych kombinacji smakowych, skorzystać z najlepszych produktów. Bardzo dziękujemy za zapewnienie nam niezapomnianego wieczoru, nie możemy się doczekać następnych! ❤️

 Tiki state of mind. Warsztaty koktajlowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Katarzyna
1668 Opinie 18.04.2025 19:46

Fenomenalne warsztaty, jesteśmy pod wrażeniem posiadanej przez Kubę wiedzy na temat koktajli i kultury Tiki, którą w tak swobodny sposób nam przekazał podczas spotkania. Ceramiczne kubki, w które otrzymaliśmy w prezencie są boskie!

 Tiki state of mind. Warsztaty koktajlowe

5.0 Support

Kita Koguta

Warszawa

Kulinarne
Filtry
Miasto
Liczba osób
Czas trwania
Cena brutto / os.
Grupa odbiorców
Język prowadzenia warsztatów
Faktura VAT
Kategoria
Udogodnienia
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto