Warsztaty ceramiczno-kulinarne to spotkanie dwóch światów; sztuki i hedonizmu codzienności. W obu – głowa odpoczywa, a pracują RĘCE.
W pierwszej części uczestnicy własnoręcznie ulepią z gliny talerz lub miseczkę oraz wybiorą kolor na jaki ceramika będzie po wyschnięciu poszkliwiona. Warsztat ceramiczny nie wymaga wcześniejszego przygotowania, wszystko pokażemy krok po kroku i gwarantujemy sukces!
Naczynia będą gotowe do odebrania po 10-14 dniach
Drugą część poprowadzi Ewa Michalska, szefowa kuchni z doświadczeniem w restauracjach fine-dine, w tym odznaczonych gwiazdką Michelin (Amber Room, Noma, Atelier Amaro). Przygotujemy dwie sezonowe potrawy np:
• Wegański tatar z sałatką z ziół i mikro liści, z własnoręcznie przygotowanymi piklami
• Nadziewane ziołowe gnocchi z kozim serem, pietruszkowym palonym masłem i pestkami dyni
Zwieńczeniem spotkania jest wspólna uczta i degustacja przygotowanych dań.
Nasze warsztaty są okazją, by wyjść poza schemat codziennej pracy i doświadczyć wspólnie zupełnie nowych wrażeń. To wspomnienia , a często przyczynek dla nowej pasji