Zostań domowym baristą: solo

CENA

Wielkość grupy

1 - 

1 os.

Czas trwania

4 godziny: od 14:00 do 18:00

O warsztacie

Co zrobić, aby kawa była zdrowsza? A co, by osiągnęła pełnię aromatu i smaku?

Naucz się parzyć kawę, tak abyś mógł robić to we własnym domu i nie tylko w domu.

Dla kogo?

Jeżeli kochacie ten czarny napój, to zapraszam na warsztaty Domowy Barista! Przenieście się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się po całym pomieszczeniu i dowiedzcie się co zrobić, by kawa była prozdrowotna! Wejdźmy razem na wyższy poziom picia kawy.

Co da Ci warsztat?

Cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznanie jej niesamowitego świata. Dodatkowo wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie. A na koniec otrzymasz certyfikat.

Program

Na warsztatach dowiesz się o:
- krótkiej historii kawy, składników naturalnych i ich połączenia,
- jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
- poznanie tajników naturalnych składników dodawanych do kawy,
- jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
- metody obróbki i palenia kawy,
- praktyczna nauka parzenia kawy metodami domowymi: Chemex, Drip V60, Aeropress,French Press, Kawiarka, Ekspres przelewowy i Ekspres ciśnieniowy.

Zapewniamy

Materiały pisemne z całym programem warsztatów. Dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy i natury.

Wymagamy

Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

Daty

Miejsce

Biuro ADS: ul. Wąwolnicka 1A, Warszawa

Warunki anulacji

Nie przewidujemy zwrotów, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca

Masz dodatkowe pytania?

Zadzwoń (+48 662 067 331) lub napisz do nas. Zrobimy wszystko, żeby Ci pomóc :)

  Napisz do nas

Pracownia

Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie. Podstawą mieszanek, które oferuje Agnieszka, jest kawa wypalana w stylu włoskim. Ale kawa to dopiero początek.


Prawdziwą magię wprowadzają naturalne dodatki, w tym oczywiście łuski gryki, która ma cudowne właściwości. Do tego Agnieszka uczy parzyć kawę, pokazując przy tym jej walory zdrowotne. Warsztaty odbywają się w zaprzyjaźnionej przestrzeni co-workingowej, a warsztaty na Baristę Podstawowego – w kawiarni przyjaciela Agnieszki. Motyl w logo Gryko Caffe to nie przypadek. Bliscy Agi mówią na nią właśnie Motylek. To dlatego, że odważyła się i zaczęła realizować własne marzenia. Żeby tak się stało, musiała przejść przemianę – dokładnie tak jak motyl. 


Miłość do kawy w życiu Agnieszki to całkiem długa historia. “Pamiętam, jak Babcia bardzo celeborowała moment picia kawy i jaką wagę przykładała do tego, żeby zmielić ją ręcznie tuż przed zaparzeniem”. Wspomnienia tego zapachu zapisały się w pamięci Agnieszki na całe życie. A potem przyszedł czas zbierania doświadczenia zawodowego. Najpierw w roli baristy, a następnie jako menedżer w kawiarniach. Jednocześnie Agnieszka przygotowywała kawę dla czystej przyjemności, bawiąc się parzeniem, testując nowe receptury. Dziś dzieli się tym podejściem z innymi. Przekonuje: “picie kawy, parzenie jej, cały proces przygotowania tej jednej filiżanki jest chwilą dla nas. Jest naszym rytuałem”.


Nic dziwnego, że zajęcia z Agnieszką do doświadczenie nie tylko na poziomie nauki parzenia kawy, ale także na poziomie duchowym i emocjonalnym. Aga zaraża pewnością siebie i wyjątkową energią: “Każdy może być baristą i każdy może świetnie parzyć kawę, cudownie się przy tym bawiąc.” 

Bądź na bieżąco!

2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.

Nie przegap tych nowości!

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

Opinie o warsztacie

  1. Monika Goszcz

    To moje pierwsze warsztaty i cieszę się, że trafiłam właśnie na Agnieszkę 🙂 To osoba pełna empatii i miłości do kawy co czuć od razu.
    Do domu po kursie wracasz z zapachem kawy na dłoniach, aromatem na podniebieniu i głową pełną wiedzy – którą Agnieszka przekazuje w sposób nieszablonowy. To świetnie spędzone kilka godzin w bardzo dobrym towarzystwie.
    Jeśli dopiero zaczyna się przygodę z kawą to uważam, że ten warsztat to pierwszy krok do zakochania się w kawie na nowo.

    Polecam! 🙂

  2. Marta

    Jeśli chcesz dowiedzieć się jaki jest proces wytwarzania kawy i nauczyć sie misternych sposobów jej parzenia to te warsztaty sa dla Ciebie! Dużo wiedzy, praktyki i pozytywnej energii 😊 Polecam każdemu smakoszowi kawy! 😊

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *