Dodaj opinię
Twój adres email nie zostanie opublikowany
Strona główna / Warsztaty / Kawowe / Zmysłowy Chemex
CENA
Wielkość grupy
2 -
4 os.
Czas trwania
2 godziny: od 17:00 do 19:00
BEZ KAWY WSZYSTKO TRACI SMAK!
Zmysłowy Chemex to warsztat, na którym poznasz świat aromatów i smaków wydobytych z ziaren kawy przygotowanej przelewowym sposobem parzenia. Zaparzymy różne ziarna speciality, co pozwoli na poznanie ich różnic smakowych.
Dzięki swojej prostej i czystej formie szklanej klepsydry, otulonej drewnianym kołnierzem, przewiązanym rzemykiem jest wyjątkowo piękny i designerski. Co ma wspólnego sztuka origami, chemia i matematyka z parzeniem kawy w Chemexie? A no sporo…
Poznasz technikę wydobycia niesamowitych nut smakowych oraz zrozumiesz co zrobić, żeby kawa wpływała na nas zdrowotnie. Pokażę Ci, dlaczego Chemex jest zmysłowy ;)
Jesteś miłośnikiem subtelnego i delikatnego smaku kawy? Kochasz ten czarny napój? Zapraszam na warsztaty "Zmysłowy Chemex"!
Przenieś się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się po całym pomieszczeniu i dowiedz się co zrobić, aby kawa była prozdrowotna! Wejdźmy razem na wyższy poziom picia kawy.
Podczas warsztatu dowiesz się między innymi:
- co ma wspólnego herbata z kawą z Chemexa,
- jak zmielić ziarna,
- o co chodzi z origami w Chemexie,
- jakie inne nuty smakowe można wydobyć z Chemexa.
Cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznaniu jej niesamowitego świata. Dodatkowo wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie. A na koniec otrzymasz certyfikat :)
Na warsztatach:
- porozmawiamy o historii kawy, składnikach naturalnych i możliwościach ich połączenia,
- dowiesz się, jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
- poznasz tajniki naturalnych składników dodawanych do kawy,
- nauczysz się, jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
- jakie są metody obróbki i palenia kawy.
Teoria będzie przeplatana praktyczną nauka parzenia kawy metodami domowymi: CHEMEX. A zdobyte umiejętności pozwolą Ci na własne eksperymenty i odnalezienie tego idealnego smaku kawy.
Materiały pisemne z całym programem warsztatów. Dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy i natury.
Pozytywne nastawienie, świetny humor, chęć do poznania tajników zmysłowego Chemexa we wprowadzeniu do niezwykłego świata jego potencjału, z którego wydobędziemy unikalne nuty smakowe każdego ziarna. Ubranie, w którym czujesz się dobrze.
Biuro ADS: ul. Wąwolnicka 1A, Warszawa
Nie ma możliwości odstąpienia od umowy*, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca
Masz dodatkowe pytania?
Zadzwoń (+48 662 067 331) lub napisz do nas. Zrobimy wszystko, żeby Ci pomóc :)
*Nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta.
Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie. Podstawą mieszanek, które oferuje Agnieszka, jest kawa wypalana w stylu włoskim. Ale kawa to dopiero początek.
Prawdziwą magię wprowadzają naturalne dodatki, w tym oczywiście łuski gryki, która ma cudowne właściwości. Do tego Agnieszka uczy parzyć kawę, pokazując przy tym jej walory zdrowotne. Warsztaty odbywają się w zaprzyjaźnionej przestrzeni co-workingowej, a warsztaty na Baristę Podstawowego – w kawiarni przyjaciela Agnieszki. Motyl w logo Gryko Caffe to nie przypadek. Bliscy Agi mówią na nią właśnie Motylek. To dlatego, że odważyła się i zaczęła realizować własne marzenia. Żeby tak się stało, musiała przejść przemianę – dokładnie tak jak motyl.
Miłość do kawy w życiu Agnieszki to całkiem długa historia. “Pamiętam, jak Babcia bardzo celeborowała moment picia kawy i jaką wagę przykładała do tego, żeby zmielić ją ręcznie tuż przed zaparzeniem”. Wspomnienia tego zapachu zapisały się w pamięci Agnieszki na całe życie. A potem przyszedł czas zbierania doświadczenia zawodowego. Najpierw w roli baristy, a następnie jako menedżer w kawiarniach. Jednocześnie Agnieszka przygotowywała kawę dla czystej przyjemności, bawiąc się parzeniem, testując nowe receptury. Dziś dzieli się tym podejściem z innymi. Przekonuje: “picie kawy, parzenie jej, cały proces przygotowania tej jednej filiżanki jest chwilą dla nas. Jest naszym rytuałem”.
Nic dziwnego, że zajęcia z Agnieszką do doświadczenie nie tylko na poziomie nauki parzenia kawy, ale także na poziomie duchowym i emocjonalnym. Aga zaraża pewnością siebie i wyjątkową energią: “Każdy może być baristą i każdy może świetnie parzyć kawę, cudownie się przy tym bawiąc.”
2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.
Twój adres email nie zostanie opublikowany