Zdobędziesz umiejętność wypiekania drożdżowej chałki, która przyniesie Ci mnóstwo satysfakcji i radości!
Spędzisz miło czas i poznasz fajnych ludzi – to pewne.
W czasie 2-godzinnego warsztatu:
– samodzielnie zapleciesz chałkę
,
– nauczysz się jak przygotować zaczyn na ciasto drożdżowe
,
– poznasz rodzaje mąk nadających się do przygotowania chałki i ich właściwości
,
– nauczysz się ozdabiać chałkę kruszonką,
- dowiesz się jak przygotować chałkę z innymi dodatkami (czarnuszka, sezam, mak),
- poznasz różne techniki formowania ostatecznego bochenka,
– poznasz technikę przygotowania ciasta drożdżowego fermentującego w cieple i w chłodzie
,
– dowiesz się, z jakich miejsc warto zamawiać mąkę,
– otrzymasz ode mnie przepisy na dwie chałki: skomplikowaną i prostą oraz przepis na tosty francuskie.
Swoje wypieki zabieracie do domu i pałaszujecie wieczorem, a jak coś zostanie na śniadanie, usmażycie sobie tosty francuskie, na które też daję przepis.