Cześć! Skoro tu zaglądasz, to pewnie masz ochotę wziąć udział w naszych warsztatach, albo planujesz sprezentować je bliskiej osobie… Każdy powód nas cieszy i zapraszamy na drugą część Warsztatów Koktajlowych.
Poniżej krótkie przypomnienie informacji o naszych warsztatach. Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem? Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie? Albo po prostu ciągle obiecujesz sobie, że nauczysz się robić drinki, a nadal jedyne co serwujesz swoim gościom to wódka z sokiem? To jesteś w idealnym miejscu.
Warsztaty prowadzone przez Kamilę (na Instagramie znaną jako @kamiladoesdrinks) zawierają część teoretyczną, w której trakcie opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją.
Stworzysz nieprzeciętne koktajle, z łatwo dostępnych składników. W trakcie warsztatów będzie też okazja, aby spróbować niespotykanych składników przywiezionych z różnych stron świata – puder taro, liść pistacji, melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. Nawet jeśli, któryś składnik wydaje Ci się trudno osiągalny, to podpowiemy, gdzie go kupić.
To doskonałe warsztaty dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.
No i równie ważna jest informacja, że jeśli NIE pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.