1 spotkanie
2,5 godz.
4
-10 os.

Na warsztaty zapraszamy osoby dorosłe.

Początkujący

Dla tych, co dopiero zaczynają swoją przygodę.

Dla tych, co mają pierwsze doświadczenie za sobą.

Dla tych, co znają podstawy.

Dla tych, co chcą wejść na wyższy poziom zaawansowania.

O warsztatach
Cześć! Skoro tu zaglądasz, to pewnie masz ochotę wziąć udział w naszych warsztatach, albo planujesz sprezentować je bliskiej osobie… Każdy powód nas cieszy i zapraszamy na drugą część Warsztatów Koktajlowych.

Poniżej krótkie przypomnienie informacji o naszych warsztatach. Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem? Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie? Albo po prostu ciągle obiecujesz sobie, że nauczysz się robić drinki, a nadal jedyne co serwujesz swoim gościom to wódka z sokiem? To jesteś w idealnym miejscu.

Warsztaty prowadzone przez Kamilę (na Instagramie znaną jako @kamiladoesdrinks) zawierają część teoretyczną, w której trakcie opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją.

Stworzysz nieprzeciętne koktajle, z łatwo dostępnych składników. W trakcie warsztatów będzie też okazja, aby spróbować niespotykanych składników przywiezionych z różnych stron świata – puder taro, liść pistacji, melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. Nawet jeśli, któryś składnik wydaje Ci się trudno osiągalny, to podpowiemy, gdzie go kupić.

To doskonałe warsztaty dla tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.

No i równie ważna jest informacja, że jeśli NIE pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.
Co będziesz robić?
Zdobędziesz umiejętność komponowania koktajli z tego, co masz w spiżarni i w sklepie pod domem. Czasem wystarczą powidła, białko, krople miętowe, alkohol i słoik.

Nauczymy Cię jak tworzyć koktajle, według własnych upodobań smakowych, przy zachowaniu podstawowych zasad barmańskich. Po naszych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół.

Podpowiemy też, jak wykorzystać w pełni sezonowe owoce, jak zachować ich smak, by móc cieszyć się nim także zimą, oraz jak nie zbankrutować kompletując domowy barek.

Zakładam, że już się spotkaliśmy na poprzednich warsztatach i chcesz zdobyć więcej mikologicznych umiejętności… a skoro podstawy mamy już za sobą, to pewnie wiesz, że wcale nie potrzeba shakera, żeby przygotować koktajle, a otwarta głowa na codziennych zakupach pomoże w kompletowaniu koktajlowego arsenału.

Ostatnio uczyliśmy się prostych koktajli, ale jakże pysznych!
Teraz czas na kolejne wyśmienite koktajle:
〰 Czarne porzeczki / gin infuzowany chrzanem / jadalne kwiaty
〰 Maliny / wódka infuzowana kwiatem kopru / Yuzu
〰 Lychee / limonka / wódka
〰 Biała brzoskwinia / wódka infuzowana herbatą Earl Grey

To co? Namówiona? Namówiony?

W warsztatach wzięło udział już ponad 500 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.

Pracownia

Na FEBLIKu od:

13.11.2021

YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też nazwą jej firmy, która kręci się wokół różnych połączeń alkoholi, ziół i przypraw.
Zapewniamy
Materiały
Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy. No i oczywiście dużo wiedzy i dobrej zabawy.
Coś na ząb
Degustację wykonanych koktajli.
Terminy

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

A może masz pytania?

Zadzwoń do nas (+48 665 640 854) lub napisz, doradzimy co i jak. :)

  Napisz wiadomość

Lokalizacja
Restauracja SZUM: ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
Wskazówki dojazdu
Świetnie skomunikowane z centrum, restauracja SZUM mieści się w okolicy Ronda Daszyńskiego.
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Ukończenia 18 lat :)
Zasady i warunki anulowania

Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.

Dodaj opinię

Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też
  • warsztaty florystyczne kompozycje łodygarnia

    Malowane kwiatami: kompozycje z kwiatów ciętych

    Łodygarnia
    390 zł 60 minut / os.
  • warsztaty florystyczne bukiety łodygarnia

    Bukietowa sztuka tworzenia

    390 zł 60 minut / os.
  • warsztaty kaletnicze strefa twórczego relaksu

    Podstawy kaletnictwa

    350 zł 60 minut / os.
  • warsztaty kaletnicze paski strefa twórczego relaksu

    Zrób sobie skórzany pasek!

    350 zł 60 minut / os.
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto