Dodaj opinię
Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.
Strona główna / Warsztaty / Kulinarne / Wyjątkowe warsztaty koktajlowe – runda 2!
CENA
Wielkość grupy
4 -
10 os.
Czas trwania
2,5 godziny: od 18:00 do 20:30
Cześć! Skoro tu zaglądasz to pewnie masz ochotę wziąć udział w naszych warsztatach, albo sprezentować je bliskiej osobie😃. Zapoznaj się z drugą częścią Warsztatów Koktajlowych.
Poniżej krótkie przypomnienie informacji o naszych warsztatach! Zastanawiasz się, co wyjdzie z połączenia świeżej dojrzałej marakui z włoskim Aperolem i wermutem? Chodzi Ci po głowie kompot wigilijny w alkoholowej odsłonie? Albo po prostu ciągle obiecujesz sobie, że nauczysz się robić drinki, a nadal jedyne co serwujesz swoim gościom to wódka z sokiem? To jesteś w idealnym miejscu 😎 .
Warsztat prowadzony przez Kamilę (na Instagramie znaną jako @kamiladoesdrinks) zawiera część teoretyczną, w której trakcie opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap - zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją 🥃 🍸 🍹 .
Tworzysz nieprzeciętne koktajle, z łatwo dostępnych składników. W trakcie warsztatów będzie też okazja, aby spróbować niespotykanych składników przywiezionych z różnych stron świata - puder taro, liść pistacji, melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. Nawet jeśli, któryś składnik wydaje Ci się trudno osiągalny, to podpowiemy gdzie go kupić 😎.
To doskonałe warsztaty dla tych, co lubią eksperymentować ze smakami, chcą zacząć swoją przygodę z domowym barmaństwem i poszerzyć swoją wiedzę. Mają opanowane klasyki już do perfekcji i chcą zrobić krok dalej.
No i równie ważna jest informacja, że jeśli NIE pijesz alkoholu, to nie pytamy o przyczyny, ale oferujemy też koktajle na ginie i wódce bez promili.
Umiejętność komponowania koktajli z tego, co masz w spiżarni i w sklepie pod domem. Czasem wystarczą powidła, białko, krople miętowe, alkohol i słoik.
Nauczymy Cię jak tworzyć koktajle, według własnych upodobań smakowych, przy zachowaniu podstawowych zasad barmańskich.
Podpowiemy też jak wykorzystać w pełni sezonowe owoce, jak zachować ich smak, by móc cieszyć się nim także zimą, oraz jak nie zbankrutować kompletując domowy barek.
Zakładam, że już się spotkaliśmy na poprzednich warsztatach, to jednak chcesz więcej mikologicznych umiejętności🔥 Podstawy mamy już za sobą. Pewnie wiesz, że wcale nie potrzeba shakera, żeby przygotować koktajle, a otwarta głowa na codziennych zakupach pomoże w kompletowaniu koktajlowego arsenału 😁.
Ostatnio uczyliśmy się prostych koktajli, ale jakże pysznych!
Dużo było w nich rabarbaru i kwaśnej marakui, teraz czas na kolejne wyśmienite koktajle!
Korzystamy z tego, że jest lato i nie boimy się kombinować z połączeniami smaków!
🍇 Czarne porzeczki / gin infuzowany chrzanem / jadalne kwiaty
🍊 Maliny / wódka infuzowana kwiatem kopru / Yuzu
🥭 Lychee / limonka / wódka
🍑 Biała brzoskwinia / wódka infuzowana herbatą Earl Grey
To co? Namówiona? Namówiony? 😃
YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też inspiracją do nazwania biznesu, który kręci się wokół zaskakujących połączeń alkoholi, ziół i przypraw.
Stanowisko pracy, sprzęt, wszystkie składniki potrzebne do wykonania koktajli: infuzowane alkohole, egzotyczne i lokalne owoce, kwiaty, przyprawy. No i oczywiście dużo wiedzy i dobrej zabawy.
Po naszych warsztatach będziesz tworzyć własne receptury i przepyszne koktajle dla siebie i przyjaciół.
W warsztatach wzięło udział już ponad 500 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi - przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.
Ukończenia 18 lat 🙂
Restauracja SZUM: ul. Giełdowa 1, Warszawa
Nie ma możliwości odstąpienia od umowy (nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta), jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.
Zostaw nam maila, a damy Ci znać jak się tylko pojawi!
YUZU to nazwa azjatyckiego owocu, który jest stałym elementem koktajli tworzonych przez Kamilę Podlaską. W naturalny sposób stał się też inspiracją do nazwania biznesu, który kręci się wokół zaskakujących połączeń alkoholi, ziół i przypraw.
Jej przygoda z miksowaniem koktajli rozpoczęła się osiem lat temu – przez ten czas była szefem baru w restauracji SHOKU, a pierwsze doświadczenie zdobywała w nieistniejącym już POLONEZIE na ulicy Poznańskiej. Łączenia smaków uczyła się także w Hiszpanii, gdzie stale rozwijała swój warsztat i odkrywała nowe mikstury.
Zainteresowanie jej nietypowymi koktajlami przerosło jej oczekiwania – z czasem zdecydowała przekazywać swoją wiedzę dalej i uczyć ludzi, jak przyrządzać je w domu. W jej mieszankach można znaleźć samodzielnie infuzowane alkohole, niespotykane owoce, przyprawy, zioła, liście bananowca, puder taro, anato i chipsy z mleka.
Kurs prowadzony przez Kamilę zawiera część teoretyczną, w trakcie której opowiada o składnikach oraz uczy obsługi sprzętu barmańskiego. Chwilę później pojawia się najbardziej wyczekiwany etap – zajęcia praktyczne, które kończą się wspólną degustacją. Uczestnicy tworzą nieprzeciętne koktajle, w których znajdują się niespotykane składniki przywiezione z różnych stron świata – melasa z granatu, sumak czy przyprawa annato. W jej warsztatach wzięło udział już ponad 300 osób, a kolejnych chętnych nie brakuje. Wcale nas to nie dziwi – przy zapisach pozostaje nam tylko powiedzieć „na zdrowie!”.
2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.
Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.