Pod ciśnieniem Aeropressa i French Pressa

CENA

Wielkość grupy

2 - 

4 os.

Czas trwania

3 godziny: od 14:00 do 17:00

O warsztatach

Podczas tego warsztatu poznasz niezwykłą i błyskotliwą karierę Aeropressa, którą osiągnął w zawrotnym tempie na całym świecie. Dowiesz się na czym polega fenomen przeciskania i dlaczego wywołuje tyle zachwytów nie tylko wśród baristów?

Zapoznasz się z podstawowymi technikami przygotowywania kawy w tym urządzeniu, jak i we French Pressie. Dowiesz się jak eksperymentować z Aeropressem i French Pressem w domu, by samodzielnie odkrywać jego nieskończone możliwości. Zobaczysz różnicę smakową, między jednym a drugim sposobem parzenia. Pokażę Ci prawdziwe ciśnienie Aeropressa i French Pressa ;)

"Pod ciśnieniem Aeropressa i French Pressa" to warsztat, na którym zgłębisz świat aromatów i smaków wydobytych z ziaren kawy przygotowanej przelewowym sposobem parzenia. Poznasz technikę wydobycia niesamowitych nut smakowych, jak i zrozumiesz co zrobić, żeby kawa wpływała na nas zdrowotnie.

Dla kogo?

Jeżeli kochasz ten czarny napój, to zapraszam na warsztaty "Pod ciśnieniem Aeropressa i French Pressa"! Przenieś się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się po całym pomieszczeniu i dowiedz się co zrobić, by kawa była prozdrowotna! Wejdźmy razem na wyższy poziom picia kawy.

Co dadzą Ci warsztaty?

Podczas warsztatu dowiesz się między innymi:
- dlaczego Aeropress jest tak wyjątkowym urządzeniem,
- co ma wspólnego gęste espresso z Aeropressem,
- jaka różnica jest w zmieleniu ziarna do Aeropressa i do French Pressa,
- jak determinować smak kawy z tych urządzeń.

Co więcej, uzyskasz cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznaniu jej niesamowitego świata. Dodatkowo wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie. Na koniec otrzymasz certyfikat.

Program

Na warsztatach:
- porozmawiamy o historii kawy, składnikach naturalnych i możliwościach połączenia,
- dowiesz się, jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
- poznasz tajniki naturalnych składników dodawanych do kawy,
- nauczysz się, jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
- jakie są metody obróbki i palenia kawy.

Teoria będzie przeplatana praktyczną nauką parzenia kawy metodami domowymi: AEROPRESS I FRENCH PRESS. Testując dwa podobne przeciskania kawy zrozumiesz czym się różnią i dlaczego inaczej wpływają na jej smak. A zdobyte umiejętności pozwolą Ci na własne eksperymenty i odnalezienie tego idealnego smaku kawy.

Zapewniamy

Cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznaniu jej niesamowitego świata. Dodatkowo wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie.

Wymagamy

Pozytywne nastawienie, świetny humor, chęć do poznania ciśnienia Aeropressa i French Pressa we wprowadzeniu do niezwykłego świata jego potencjału, z którego wydobędziemy unikalne nuty smakowe każdego ziarna. Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

Daty

Miejsce

Biuro ADS: ul. Wąwolnicka 1A, Warszawa

Warunki anulacji

Nie ma możliwości odstąpienia od umowy*, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca

Masz dodatkowe pytania?

Zadzwoń (+48 662 067 331) lub napisz do nas. Zrobimy wszystko, żeby Ci pomóc :)

  Napisz do nas

*Nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta.

Pracownia

Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie. Podstawą mieszanek, które oferuje Agnieszka, jest kawa wypalana w stylu włoskim. Ale kawa to dopiero początek.


Prawdziwą magię wprowadzają naturalne dodatki, w tym oczywiście łuski gryki, która ma cudowne właściwości. Do tego Agnieszka uczy parzyć kawę, pokazując przy tym jej walory zdrowotne. Warsztaty odbywają się w zaprzyjaźnionej przestrzeni co-workingowej, a warsztaty na Baristę Podstawowego – w kawiarni przyjaciela Agnieszki. Motyl w logo Gryko Caffe to nie przypadek. Bliscy Agi mówią na nią właśnie Motylek. To dlatego, że odważyła się i zaczęła realizować własne marzenia. Żeby tak się stało, musiała przejść przemianę – dokładnie tak jak motyl. 


Miłość do kawy w życiu Agnieszki to całkiem długa historia. “Pamiętam, jak Babcia bardzo celeborowała moment picia kawy i jaką wagę przykładała do tego, żeby zmielić ją ręcznie tuż przed zaparzeniem”. Wspomnienia tego zapachu zapisały się w pamięci Agnieszki na całe życie. A potem przyszedł czas zbierania doświadczenia zawodowego. Najpierw w roli baristy, a następnie jako menedżer w kawiarniach. Jednocześnie Agnieszka przygotowywała kawę dla czystej przyjemności, bawiąc się parzeniem, testując nowe receptury. Dziś dzieli się tym podejściem z innymi. Przekonuje: “picie kawy, parzenie jej, cały proces przygotowania tej jednej filiżanki jest chwilą dla nas. Jest naszym rytuałem”.


Nic dziwnego, że zajęcia z Agnieszką do doświadczenie nie tylko na poziomie nauki parzenia kawy, ale także na poziomie duchowym i emocjonalnym. Aga zaraża pewnością siebie i wyjątkową energią: “Każdy może być baristą i każdy może świetnie parzyć kawę, cudownie się przy tym bawiąc.” 

Bądź na bieżąco!

2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Napisz pierwszą opinię o „Pod ciśnieniem Aeropressa i French Pressa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.