Kawowe doznania na 4 sposoby

CENA

Wielkość grupy

1 - 

2 os.

Czas trwania

4 godziny: od 14:00 do 18:00

O warsztatach

KAWA (rzeczownik), czarna, magiczna substancja, która przekształca "nie chce mi się" w " dzień dobry, jaki mamy dziś piękny dzień!" .

Chcesz wejść na wyższy poziom picia kawy i poznać świat jej smaków i aromatów? Chcesz poznać historię świata kawy? Dowiedzieć się, jakie ziarna są właśnie dla Twoich kubków smakowych i jak czytać etykiety na torebkach z kawą? To ten warsztat jest dla Ciebie! 🙂

Pokażę Ci cztery sposoby zaparzania kawy: Dripp, Aeropress, Chemex i French Press. Zobaczysz, jak każdy z nich wpływa na smak kawy i jak różni się mimo, że zaparzymy jedne konkretne ziarna 🙂

Zanurzymy się w smakach i aromatach kaw afrykańskich i amerykańskich, pokażę Ci, które kawy są bardziej kwasowe, cytrusowe, a które bardziej czekoladowe. Wytłumaczę Ci o co chodzi w stwierdzeniu, że kawa jest zdrowa i co zrobić, żeby wpływała na nas zdrowotnie.

Pokażę Ci magię połączenia kawy z dodatkami naturalnymi, dzięki którym Twoja filiżanka kawy NIE BĘDZIE ZAKWASZAĆ Twojego organizmu!

Dla kogo?

Miłośników i smakoszy kawowych, dla osób, które zaczynają swoją przygodę z kawą, ale też dla tych, którzy już wiele przygód kawowych przeżyli 🙂

Dla pasjonatów zdrowego trybu życia, którzy chcą przekonać się, że KAWA JEST ZDROWA. Sympatyków nowych doznań smakowych i zdobywania wiedzy.

Jeżeli kochasz ten czarny napój, to zapraszam na warsztaty "Kawowe doznania na 4 sposoby"! Przenieś się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się po całym pomieszczeniu i dowiedz się co zrobić, by kawa była prozdrowotna! Wejdźmy razem na wyższy poziom picia kawy.

KAWA TO SZCZĘŚCIE ODMIERZANE W ZIARNACH!

Co dadzą Ci warsztaty?

Nauczysz się parzyć kawę tak, aby móc to robić we własnym domu, ale też w każdym innym miejscu, gdzie Cię nogi poniosą!

Cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznanie jej niesamowitego świata. Dodatkowo wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie. A na koniec otrzymasz certyfikat.

Program

Na warsztatach:
- porozmawiamy o historii kawy, składnikach naturalnych i możliwościach połączenia,
- dowiesz się, jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
- poznasz tajniki naturalnych składników dodawanych do kawy,
- nauczysz się, jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
- jakie są metody obróbki i palenia kawy.

Teoria będzie przeplatana praktyczną nauką parzenia kawy różnymi metodami domowymi: Chemex, Drip V60, Aeropress, French Press. A zdobyte umiejętności pozwolą Ci na własne eksperymenty i odnalezienie tego idealnego smaku i sposobu parzenia kawy.

Zapewniamy

Materiały pisemne z całym programem warsztatów. Dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy i natury.

Wymagamy

Pozytywne nastawienie i świetny humor. Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

Jeżeli godzina warsztatu nie za bardzo Ci odpowiada, daj znać to wybierzemy taką, która będzie dla Ciebie idealna 🙂

Daty

Miejsce

Biuro ADS: Ul. Wąwolnicka 1A, Warszawa

Warunki anulacji

Nie ma możliwości odstąpienia od umowy (nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta), jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zostaw nam maila, a damy Ci znać jak się tylko pojawi!

    Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

    Masz pytania?

    Zadzwoń do nas (+48 790 632 742) lub napisz, doradzimy co i jak:)

      Napisz do nas

    Pracownia

    Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie. Podstawą mieszanek, które oferuje Agnieszka, jest kawa wypalana w stylu włoskim. Ale kawa to dopiero początek.


    Prawdziwą magię wprowadzają naturalne dodatki, w tym oczywiście łuski gryki, która ma cudowne właściwości. Do tego Agnieszka uczy parzyć kawę, pokazując przy tym jej walory zdrowotne. Warsztaty odbywają się w zaprzyjaźnionej przestrzeni co-workingowej, a warsztaty na Baristę Podstawowego – w kawiarni przyjaciela Agnieszki. Motyl w logo Gryko Caffe to nie przypadek. Bliscy Agi mówią na nią właśnie Motylek. To dlatego, że odważyła się i zaczęła realizować własne marzenia. Żeby tak się stało, musiała przejść przemianę – dokładnie tak jak motyl. 


    Miłość do kawy w życiu Agnieszki to całkiem długa historia. “Pamiętam, jak Babcia bardzo celeborowała moment picia kawy i jaką wagę przykładała do tego, żeby zmielić ją ręcznie tuż przed zaparzeniem”. Wspomnienia tego zapachu zapisały się w pamięci Agnieszki na całe życie. A potem przyszedł czas zbierania doświadczenia zawodowego. Najpierw w roli baristy, a następnie jako menedżer w kawiarniach. Jednocześnie Agnieszka przygotowywała kawę dla czystej przyjemności, bawiąc się parzeniem, testując nowe receptury. Dziś dzieli się tym podejściem z innymi. Przekonuje: “picie kawy, parzenie jej, cały proces przygotowania tej jednej filiżanki jest chwilą dla nas. Jest naszym rytuałem”.


    Nic dziwnego, że zajęcia z Agnieszką do doświadczenie nie tylko na poziomie nauki parzenia kawy, ale także na poziomie duchowym i emocjonalnym. Aga zaraża pewnością siebie i wyjątkową energią: “Każdy może być baristą i każdy może świetnie parzyć kawę, cudownie się przy tym bawiąc.” 

    Bądź na bieżąco!

    2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.

    Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

    Opinie o warsztatach

    1. Rafał

      Świetne warsztaty- ja już znałem niektóre z metod, ale czułem, że brakuje mi nauczyciela, który wprowadzi mnie na kolejny etap- Agnieszka super to zrobiła 🙂
      Najlepsze jest to, że podchodzi bardzo indywidualnie i mogliśmy się skoncentrować w praktyce na tym, na czym mi bardzo zależało. Pysznie i profesjonalnie- polecam całym sobą!

    2. Eliasz

      Świetne spędzony czas w bardzo miłym towarzystwie i z dużą ilością interesującej wiedzy. Bardzo polecam warsztaty każdemu kto chce dowiedzieć się więcej na temat kawy i sposobów jej przyrządzania🙂

    3. Mateusz

      Warsztaty prowadzone w bardzo miłej, luźnej atmosferze, dużo pysznej kawy i przystępnej wiedzy 🙂 Narzeczona mówi, że warsztaty przyniosły natychmiastowy efekt- kawa jest smaczniejsza!

    4. Anna

      Bardzo polecam warsztaty kawowe z Agnieszką, najlepiej spędzony czas na kursie w jakim miałam okazję uczestniczyć. Agnieszka posiada ogrom wiedzy którą z łatwością się dzieli. Mam nadzieję że to nie ostatnie warsztaty u Agnieszki w jakich miałam okazję uczestniczyć.

    5. Marcin

      Bardzo dobrze przeprowadzone warsztaty.
      Agnieszka jest pasjonatem kawy i widać to na zajęciach. Wiedzę i pasję przekazuje bardzo dobrze, a nawet można powiedzieć że nią zaraża :-).
      Polecam !

    6. Aga

      Bardzo polecam kazdej osobie interesujacej sie kawa:) Zajecia sa prowadzone w super atmosferze, mozna dowiedziec sie wielu ciekawych informacji a w czesci praktycznej naprawde poznac tajniki parzenia roznymi sposobami:) Na pewno wroce na kolejne kursy!

    7. Marcin

      Idealne warsztaty dla osób szukających swojego smaku kawy/sposobu przygotowania.

      Agnieszka posiada bardzo dużą wiedzę na temat kawy którą w prosty sposób przekazuje dla uczestników. Zajęcia prowadzi pod daną osobę przez co nie ma monotonii ani nudy.

      Jeżeli zastanawiałeś się czy warto wpaść na warsztaty, to warto!

      Polecam!

    8. Marta

      Jeśli chcesz dowiedzieć się jaki jest proces wytwarzania kawy i nauczyć sie misternych sposobów jej parzenia to te warsztaty sa dla Ciebie! Dużo wiedzy, praktyki i pozytywnej energii 😊 Polecam każdemu smakoszowi kawy! 😊

    9. Monika Goszcz

      To moje pierwsze warsztaty i cieszę się, że trafiłam właśnie na Agnieszkę 🙂 To osoba pełna empatii i miłości do kawy co czuć od razu.
      Do domu po kursie wracasz z zapachem kawy na dłoniach, aromatem na podniebieniu i głową pełną wiedzy – którą Agnieszka przekazuje w sposób nieszablonowy. To świetnie spędzone kilka godzin w bardzo dobrym towarzystwie.
      Jeśli dopiero zaczyna się przygodę z kawą to uważam, że ten warsztat to pierwszy krok do zakochania się w kawie na nowo.

      Polecam! 🙂

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie zostanie opublikowany

    Dodaj opinię

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.