Na warsztatach odnajdzie się każdy, kto jest ciekawy sztuki pieczenia chleba i ma w sobie ziarno odwagi, aby tego własnoręcznie spróbować!
Podczas warsztatów samodzielnie przygotujesz bochenek pszenny lub orkiszowy – wypieczesz go wieczorem lub następnego dnia u siebie w domu.
Zanim do tego dojdzie przeprowadzę Cię przez kolejne etapy przygotowania chleba: od mieszania składników, dodawania soli, pokazania technik hydratacji, przez składanie i formowanie oraz nacinanie chleba.
Omówię dokładnie proces powstawania i dokarmiania zakwasu. Podzielę się moimi sposobami na radzenie sobie w awaryjnych sytuacjach w domowej piekarni. Nauczę Cię jak tworzyć własne przepisy na chleb.
Zapoznam Cię również z technikami ozdabiania chleba ziołami, nacinania chleba i przekładania go do garnka żeliwnego. Opowiem o rodzajach mąki, o młynach, z których warto mąkę zamawiać, o akcesoriach chlebowych.
Dla każdego uczestnika przygotowuję stanowisko pracy, zapewniam miski, składniki na chleb, akcesoria, a także brulion z przepisami i długopis na notatki własne z warsztatów. Przygotuj się na indywidualne podejście i spokojną pracę.
Zarówno totalni amatorzy w kuchni, jak i średnio zaawansowani piekarze znajdą na warsztatach coś dla siebie.
Opinie o warsztatach (16)
Tomek –
Super przyjazna i domowa atmosfera. Aga w przystępny sposób podaje mega skomplikowaną wiedzę jaką jest wypiek domowego bochenka, mi się udało za pierwszym razem po warsztatach! 🙂 fantastyczny pomysł na prezent, bardzo gorąco polecam, nie wyobrażam sobie żeby doszedł do takiego bochenka własną metodą prób i błędów
Zosia –
Bardzo fajne warsztaty w kameralnym gronie. Super atmosfera -przyjazna i luźna jak na spotkaniu w gronie znajomych. Jest czas by o wszystko zapytać i Agnieszka poświęca każdemu uczestnikowi uwagę żeby przyswoił informacje i przekazywane techniki. Bardzo się cieszę, że trafiłam na te warsztaty, polecam!
Krzysztof –
Warsztat kupiłem żonie na prezent. Poszły razem z koleżanka i były zachwycone. Bardzo fajna atmosfera i dobrze wytłumaczony cały proces robienie chleba. Chleb probowalem osobiście i wyszedł znakomity. Polecamy!
Dawid –
Świetne warsztaty. Zachęcam do brania udziału. Dużo wiedzy przekazanej przy pysznej kawie, chlebie i ciastku 😊
Kamila –
Cudowny warsztat, wspaniała domowa atmosfera, mnóstwo wiedzy i cennych wskazówek! A na koniec torba ze wszystkim co jest potrzebne do wypieku we własnym piekarniku i warsztatowy chlebek do upieczenia w domu. To był wspaniały dzień 🙂
Ania –
Wspaniałe warsztaty, niepowtarzalna luźna atmosfera. Agnieszka jest ekspertką i niesamowitą gospodynią. Nie byłam na lepszych warsztatach, na pewno wrócę przy innych okazjach. Dziękuję!
Ewa –
Byłam na jednych z pierwszych warsztatów i dla mnie to było przede wszystkim spotkanie z Agnieszką i innymi uczestnikami warsztatu .
Dużo przyjemności z czasu w oderwaniu od codziennych obowiązków.
Ogromna satysfakcja z efektu – upiekłam pyszne i piękne chleby💛
Aga wyjaśniana i pokazuje krok po kroku poszczególne etapy wykonania chlebów.
Jest czas na wyjaśnienia i na pyszną beze z kawą też.
Na koniec wychodzicie zaopatrzeni w wyprawkę piekarza : różne rodzaje mąki, zakwas, niezbędne akcesoria , materiały ze wskazówkami. I oczywiście wychodzicie z chlebem, który wykonaliście i zabieracie do wypieku we własnym piecu 🙂
Polecam ten warsztat wszystkim, którym bliski sercu jest chlebowy temat, a także ze względu na wyjątkową osobę – Agnieszkę ❤️ która prowadzi ten warsztat .
Anna –
Warsztaty poprowadzone w nietuzinkowy sposób, bez spiny. Niesamowicie przemyślane, bo w czasie spotkania przechodzimy przez wszystkie fazy przygotowania i wypiekania chleba. Bardzo miła, spokojna i ciepła atmosfera w pracowni Agnieszki przeniosła mnie w inny wymiar 🙂 Polecam każdemu amatorowi domowego, ciepłego chleba 🙂
Malgorzata –
O zdolnościach, gospodyni chlebowego NIEBA , o cudownej atmosferze towarzyszącej tej niby prostej czynności można by pisać elaboraty
Po prostu jeśli chcesz nauczyć się piec pyszny pszenny chleb z mega dziurkami ( i inne) to To miejsce jest dla ciebie . Ja po wielu próbach wypieku byłam pogodzona z myślą, że to nie dla mnie . Co za ulga gdy dziś rano wyjęłam z piekarnika mój cudowny wypiek . To dzięki Agnieszce
Basia –
Zachęcam do uczenia się od Agnieszki. Podczas warsztatów każdy uczestnik staje się piekarzem. Radość i duma z własnoręcznie przygotowanego bochenka są częścią jego smaku.
Katarzyna –
Mąka, woda, szczypta soli. I dzieje się…. Magia!
Z każdym naszym dotknięciem, składniki zaczynają kształtować się w zgrabny bochenek. „Tajemna” wiedza przekazywana jest nam w prosty, bezpośredni sposób. Słuchamy, dotykamy, próbujemy, dostajemy mocy sprawczej. Wskazówki – zaklęcia działają a szpatułki – różdżki ułatwiają pracę. Jeszcze tylko potrzebny czas i możemy wkładać chleby do piekarnika, a później delektować się smakiem. Pycha!
Atmosfera warsztatów jest wyjątkowa, bo Agnieszka zaprasza nas do swojego domu, jest cały czas dla nas, pokazuje, podpowiada, wychwytuje nasze błędy i odpowiada na wszystkie pytania. Nabywamy umiejętności, czerpiąc też przyjemność ze spotkania.
Zajrzyjcie w to pachnące chlebem miejsce. Warto!
Michalina –
Warsztaty chlebowe Agi to mega sprawa. Aga inspiruje do działania i eksperymentowania całą sobą, jej zaangażowanie i cierpliwość w tłumaczeniu sprawia, że wiedza sama wchodzi:)
Atmosfera podczas warsztatów przeniosła mnie w inny wymiar. Materiały dydaktyczne w jasny i klarowny sposób pozwolą na samodzielne powtórzenie całego procesu w zaciszu własnego domu. Poleciłabym warsztaty każdemu!
Michał –
Super warsztaty! Aga otoczyła nas ciepłem swojego domu i troską w podróży nauki wypiekania chleba. Super czas, miłe rozmowy, a przy okazji nowe umiejętności, które powodują uśmiechy i zachwyty na twarzach osób, dla których, dzięki Agnieszce, mogę piec te glutenowe cuda! Ocena 15/10! 🙂
Wojtek –
Jeżeli chcesz zdobyć unikalne umiejętności, poczuć się w pełni niezależny_a od piekarnianych wypieków to to szkolenie jest dla Ciebie!
Agnieszka w bardzo klarowny i prosty sposób opowiada o chlebie, właściwościach mąk, krok po kroku przedstawia procesy chlebów dziennych i nocnych jak i chleba 100% żytniego.
Całość wieńczy cudowna degustacja chleba i wina!
Z całego serca polecam!
Jadzia –
Fantastyczne zajęcia. Idealne zarówno dla kogoś, kto ma zerowe doświadczenie a chce szybko nauczyć się robić wypasiony chleb, jak i dla kogoś kto już ma jakieś doświadczenie ale potrzebuje porady, wsparcia i wiedzy doświadczonej osoby. Dodatkowo super atmosfera i pyszne jedzenie!
Joanna –
Warsztaty prowadzone przez Agnieszke to mega inspiracja do rozpoczecia nowej przygody wprowadzajacej w swiat pieczenia chleba na zakwasie. Cudownie, bez nadymy, tak po prostu swojsko, z kieliszkiem prosecco i kawalkiem przepysznej bezy na talerzu, poznasz wszystkie tajniki poczawszy od przygotowania zakwasu do finalnego wypieku roznych chlebow (tartine, zytni). Polecam bardzo mocno kazdemu kto chce rozpoczac tę magiczną przygodę.