1 spotkanie
3,5 godz.
6
-8 os.

Na warsztaty zapraszamy osoby od 16 roku życia.

Początkujący

Dla tych, co dopiero zaczynają swoją przygodę.

Dla tych, co mają pierwsze doświadczenie za sobą.

Dla tych, co znają podstawy.

Dla tych, co chcą wejść na wyższy poziom zaawansowania.

O warsztatach
Na warsztatach odnajdzie się każdy, kto jest ciekawy sztuki pieczenia chleba i ma w sobie ziarno odwagi, aby tego własnoręcznie spróbować!

Podczas warsztatów samodzielnie przygotujesz bochenek pszenny lub orkiszowy – wypieczesz go wieczorem lub następnego dnia u siebie w domu.

Zanim do tego dojdzie przeprowadzę Cię przez kolejne etapy przygotowania chleba: od mieszania składników, dodawania soli, pokazania technik hydratacji, przez składanie i formowanie oraz nacinanie chleba.

Omówię dokładnie proces powstawania i dokarmiania zakwasu. Podzielę się moimi sposobami na radzenie sobie w awaryjnych sytuacjach w domowej piekarni. Nauczę Cię jak tworzyć własne przepisy na chleb.

Zapoznam Cię również z technikami ozdabiania chleba ziołami, nacinania chleba i przekładania go do garnka żeliwnego. Opowiem o rodzajach mąki, o młynach, z których warto mąkę zamawiać, o akcesoriach chlebowych.

Dla każdego uczestnika przygotowuję stanowisko pracy, zapewniam miski, składniki na chleb, akcesoria, a także brulion z przepisami i długopis na notatki własne z warsztatów. Przygotuj się na indywidualne podejście i spokojną pracę.

Zarówno totalni amatorzy w kuchni, jak i średnio zaawansowani piekarze znajdą na warsztatach coś dla siebie.
Co będziesz robić?
Umiejętność wypiekania chleba w domu przyniesie Ci mnóstwo satysfakcji i radości oraz napełni odwagą do działania w życiu!

Podczas warsztatów zdobędziesz umiejętność przygotowania chleba na zakwasie. Nauczysz się procedur fermentacji chleba, poznasz techniki składania i formowania bochenków. Poza tym spędzisz miło czas i poznasz fajnych ludzi.

W czasie 3,5-godzinnych warsztatów:
– samodzielnie przygotujesz bochenek (mieszanie, składanie, formowanie);
– nauczysz się jak prowadzić zakwas żytni i pszenny oraz tworzyć inne rodzaje zakwasu;
– poznasz rodzaje mąki i ich właściwości;
– nauczysz się ozdabiać bochenki ziołami;
– nauczysz się przygotowania bochenków z dodatkami (ziarna, orzechy itd.);
– poznasz różne techniki formowania ostatecznego bochenka;
– nauczysz się nacinać bochenek;
– poznasz technikę zwiększania hydratacji ciasta chlebowego;
– nauczysz się opracowywać własne przepisy na chleby;
– nauczysz się przygotowania chleba oraz pizzy na zakwasie, techniką wolnej i szybkiej fermentacji;
– dowiesz się, z jakich miejsc warto zamawiać mąkę.

Jeśli zechcesz dalej piec w domu, Twoja dieta zmieni się na plus, ponieważ długo fermentujący chleb jest dla naszego układu pokarmowego najlepszy! Po kursie możesz dołączyć do facebookowej grupy zamkniętej dla kursantów, na której możesz liczyć na słowo motywacji i wsparcia.

Pracownia

Na FEBLIKu od:

03.03.2022

Żona, mama, multiartystka – tak samą siebie opisuje Aga Kiepuszewska, pomysłodawczyni projektu CoJaTuWyrabiam. Kocha fotografię, a na co dzień zajmuje się wypiekami, gdzie szczególne miejsce zajmuje pieczenie chleba.
Zapewniamy
Materiały
Otrzymasz ode mnie zestaw młodego piekarza: 1 kg mąki, akcesoria chlebowe: skrobkę i szpatułę, koszyk, żyletkę do nacinania chleba oraz zakwas w słoiczku.
Coś na ząb
Podczas warsztatu spróbujesz świeżo wypieczonego chleba z orzechami i oliwkami kalamata z oliwą. Na deser coś słodkiego i kawa. Lepiej przyjść z pustym żołądkiem – tak radzą kursanci z poprzednich warsztatów.
Terminy

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

A może masz pytania?

Zadzwoń do nas (+48 665 640 854) lub napisz, doradzimy co i jak. :)

  Napisz wiadomość

Lokalizacja
Warszawa, Ochota, ul. Adama Pługa 1/86
Wskazówki dojazdu
Miejsce z dogodnym dojazdem zarówno samochodem, jak i publicznym transportem (przystanki Raszyńska 01 autobusy 175 lub 128 lub Raszyńska 03 tramwaje: 1, 7, 9, 15, 25), nieopodal placu Narutowicza na Ochocie
Warto wiedzieć
Jak się przygotować?
Wystarczy dobre samopoczucie.
Jeśli poczujesz się gorzej w dzień lub w przeddzień warsztatów, nie przychodź, daj znać, znajdziemy rozwiązanie w tym przypadku.
Zasady i warunki anulowania

Nie możesz odstąpić od umowy, jednak do 7 dni przed datą warsztatu, możesz zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Jeżeli na warsztaty nie uzbiera się minimalna ilość osób, to pracownia ma prawo je odwołać do 3 dni przed ich rozpoczęciem. W takiej sytuacji staramy się przenieść Twoje miejsce na jeden z późniejszych terminów.

Opinie o warsztatach (16)
  1. Tomek

    Super przyjazna i domowa atmosfera. Aga w przystępny sposób podaje mega skomplikowaną wiedzę jaką jest wypiek domowego bochenka, mi się udało za pierwszym razem po warsztatach! 🙂 fantastyczny pomysł na prezent, bardzo gorąco polecam, nie wyobrażam sobie żeby doszedł do takiego bochenka własną metodą prób i błędów

  2. Zosia

    Bardzo fajne warsztaty w kameralnym gronie. Super atmosfera -przyjazna i luźna jak na spotkaniu w gronie znajomych. Jest czas by o wszystko zapytać i Agnieszka poświęca każdemu uczestnikowi uwagę żeby przyswoił informacje i przekazywane techniki. Bardzo się cieszę, że trafiłam na te warsztaty, polecam!

  3. Krzysztof

    Warsztat kupiłem żonie na prezent. Poszły razem z koleżanka i były zachwycone. Bardzo fajna atmosfera i dobrze wytłumaczony cały proces robienie chleba. Chleb probowalem osobiście i wyszedł znakomity. Polecamy!

  4. Dawid

    Świetne warsztaty. Zachęcam do brania udziału. Dużo wiedzy przekazanej przy pysznej kawie, chlebie i ciastku 😊

  5. Kamila

    Cudowny warsztat, wspaniała domowa atmosfera, mnóstwo wiedzy i cennych wskazówek! A na koniec torba ze wszystkim co jest potrzebne do wypieku we własnym piekarniku i warsztatowy chlebek do upieczenia w domu. To był wspaniały dzień 🙂

  6. Ania

    Wspaniałe warsztaty, niepowtarzalna luźna atmosfera. Agnieszka jest ekspertką i niesamowitą gospodynią. Nie byłam na lepszych warsztatach, na pewno wrócę przy innych okazjach. Dziękuję!

  7. Ewa

    Byłam na jednych z pierwszych warsztatów i dla mnie to było przede wszystkim spotkanie z Agnieszką i innymi uczestnikami warsztatu .
    Dużo przyjemności z czasu w oderwaniu od codziennych obowiązków.
    Ogromna satysfakcja z efektu – upiekłam pyszne i piękne chleby💛
    Aga wyjaśniana i pokazuje krok po kroku poszczególne etapy wykonania chlebów.
    Jest czas na wyjaśnienia i na pyszną beze z kawą też.
    Na koniec wychodzicie zaopatrzeni w wyprawkę piekarza : różne rodzaje mąki, zakwas, niezbędne akcesoria , materiały ze wskazówkami. I oczywiście wychodzicie z chlebem, który wykonaliście i zabieracie do wypieku we własnym piecu 🙂
    Polecam ten warsztat wszystkim, którym bliski sercu jest chlebowy temat, a także ze względu na wyjątkową osobę – Agnieszkę ❤️ która prowadzi ten warsztat .

  8. Anna

    Warsztaty poprowadzone w nietuzinkowy sposób, bez spiny. Niesamowicie przemyślane, bo w czasie spotkania przechodzimy przez wszystkie fazy przygotowania i wypiekania chleba. Bardzo miła, spokojna i ciepła atmosfera w pracowni Agnieszki przeniosła mnie w inny wymiar 🙂 Polecam każdemu amatorowi domowego, ciepłego chleba 🙂

  9. Malgorzata

    O zdolnościach, gospodyni chlebowego NIEBA , o cudownej atmosferze towarzyszącej tej niby prostej czynności można by pisać elaboraty
    Po prostu jeśli chcesz nauczyć się piec pyszny pszenny chleb z mega dziurkami ( i inne) to To miejsce jest dla ciebie . Ja po wielu próbach wypieku byłam pogodzona z myślą, że to nie dla mnie . Co za ulga gdy dziś rano wyjęłam z piekarnika mój cudowny wypiek . To dzięki Agnieszce

  10. Basia

    Zachęcam do uczenia się od Agnieszki. Podczas warsztatów każdy uczestnik staje się piekarzem. Radość i duma z własnoręcznie przygotowanego bochenka są częścią jego smaku.

  11. Katarzyna

    Mąka, woda, szczypta soli. I dzieje się…. Magia!
    Z każdym naszym dotknięciem, składniki zaczynają kształtować się w zgrabny bochenek. „Tajemna” wiedza przekazywana jest nam w prosty, bezpośredni sposób. Słuchamy, dotykamy, próbujemy, dostajemy mocy sprawczej. Wskazówki – zaklęcia działają a szpatułki – różdżki ułatwiają pracę. Jeszcze tylko potrzebny czas i możemy wkładać chleby do piekarnika, a później delektować się smakiem. Pycha!
    Atmosfera warsztatów jest wyjątkowa, bo Agnieszka zaprasza nas do swojego domu, jest cały czas dla nas, pokazuje, podpowiada, wychwytuje nasze błędy i odpowiada na wszystkie pytania. Nabywamy umiejętności, czerpiąc też przyjemność ze spotkania.
    Zajrzyjcie w to pachnące chlebem miejsce. Warto!

  12. Michalina

    Warsztaty chlebowe Agi to mega sprawa. Aga inspiruje do działania i eksperymentowania całą sobą, jej zaangażowanie i cierpliwość w tłumaczeniu sprawia, że wiedza sama wchodzi:)
    Atmosfera podczas warsztatów przeniosła mnie w inny wymiar. Materiały dydaktyczne w jasny i klarowny sposób pozwolą na samodzielne powtórzenie całego procesu w zaciszu własnego domu. Poleciłabym warsztaty każdemu!

  13. Michał

    Super warsztaty! Aga otoczyła nas ciepłem swojego domu i troską w podróży nauki wypiekania chleba. Super czas, miłe rozmowy, a przy okazji nowe umiejętności, które powodują uśmiechy i zachwyty na twarzach osób, dla których, dzięki Agnieszce, mogę piec te glutenowe cuda! Ocena 15/10! 🙂

  14. Wojtek

    Jeżeli chcesz zdobyć unikalne umiejętności, poczuć się w pełni niezależny_a od piekarnianych wypieków to to szkolenie jest dla Ciebie!
    Agnieszka w bardzo klarowny i prosty sposób opowiada o chlebie, właściwościach mąk, krok po kroku przedstawia procesy chlebów dziennych i nocnych jak i chleba 100% żytniego.
    Całość wieńczy cudowna degustacja chleba i wina!
    Z całego serca polecam!

  15. Jadzia

    Fantastyczne zajęcia. Idealne zarówno dla kogoś, kto ma zerowe doświadczenie a chce szybko nauczyć się robić wypasiony chleb, jak i dla kogoś kto już ma jakieś doświadczenie ale potrzebuje porady, wsparcia i wiedzy doświadczonej osoby. Dodatkowo super atmosfera i pyszne jedzenie!

  16. Joanna

    Warsztaty prowadzone przez Agnieszke to mega inspiracja do rozpoczecia nowej przygody wprowadzajacej w swiat pieczenia chleba na zakwasie. Cudownie, bez nadymy, tak po prostu swojsko, z kieliszkiem prosecco i kawalkiem przepysznej bezy na talerzu, poznasz wszystkie tajniki poczawszy od przygotowania zakwasu do finalnego wypieku roznych chlebow (tartine, zytni). Polecam bardzo mocno kazdemu kto chce rozpoczac tę magiczną przygodę.

Dodaj opinię

Każda opinia jest przez nas weryfikowana, tak, aby była pewność, że została wystawiona przez uczestnika warsztatów. Dlatego też potrzebujemy Twój adres e-mail, który nie będzie widoczny na stronie z opinią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz też
  • warsztaty artystyczne swiece LumiPoznań

    Stwórz artystyczne świece – piwonie (PZN)

    Lumi
    290 zł 60 minut / os.
    3 h
    6-10 os.
  • warsztaty rzemieslnicze piora milimWarszawa

    Kurs tworzenia piór wiecznych

    1250 zł 60 minut / os.
    10 h
    1-3 os.
  • warsztaty snycerskie ozdoby alelipaPoznań

    Warsztaty rzeźbienia ozdób choinkowych

    390 zł 60 minut / os.
    5 h
    4-8 os.
  • warsztaty dziewiarskie torby wyplatamyWarszawa

    Wyplatanie torebek z grubej włóczki

    170 zł 60 minut / os.
    2 h
    3-8 os.
Kategoria
Filtry
Cena
Poziom
Rodzaj zajęć
Miasto