Barista w plenerze

CENA

Wielkość grupy

4 - 

10 os.

Czas trwania

4 godziny: od 14:00 do 18:00

O warsztatach

KAWA (rzeczownik), czarna, magiczna substancja, która przekształca "nie chce mi się" w " dzień dobry, jaki mamy dziś piękny dzień!".

Lubisz podróżować i pić kawę gdziekolwiek jesteś? A może chcesz wejść na wyższy poziom picia kawy i poznać świat jej smaków i aromatów? Chcesz usłyszeć historię kawy? Dowiedzieć się, jakie ziarna są właśnie dla Twoich kubków smakowych i jak czytać etykiety na torebkach z kawą? To ten warsztat jest dla Ciebie!

Pokażę Ci cztery sposoby zaparzania kawy: Dripp, Aeropress, Chemex i French Press. Zobaczysz, jak każdy z nich wpływa na smak kawy i jak różni się, mimo że zaparzymy jedne konkretne ziarna.

Zanurzymy się w smakach i aromatach kaw afrykańskich i amerykańskich, pokażę Ci, które kawy są bardziej kwasowe, cytrusowe, a które bardziej czekoladowe. Wytłumaczę Ci o co chodzi w stwierdzeniu, że kawa jest zdrowa i co zrobić, żeby wpływała na nas zdrowotnie.

Pokażę Ci magię połączenia kawy z dodatkami naturalnymi, dzięki którym Twoja filiżanka kawy NIE BĘDZIE ZAKWASZAĆ Twojego organizmu!

Dla kogo?

Dla miłośników i smakoszy kawowych. Dla osób, które zaczynają swoją przygodę z kawą, ale też dla tych, którzy już wiele przygód kawowych przeżyli.

Dla pasjonatów zdrowego trybu życia, którzy chcą przekonać się, że KAWA JEST ZDROWA. Sympatyków nowych doznań smakowych i zdobywania wiedzy.

KAWA TO SZCZĘŚCIE ODMIERZANE W ZIARNACH!

Co dadzą Ci warsztaty?

Nauczysz się parzyć kawę tak, aby móc to robić we własnym domu, ale też w każdym innym miejscu, gdzie Cię nogi poniosą!

Cudownie spędzony czas przy nauce parzenia kawy i poznanie jej niesamowitego świata. Dodatkowo wiedzę, praktykę i niezwykłe przeżycie w cudownym miejscu na łonie natury. Na koniec otrzymasz certyfikat.

Program

Na warsztatach:
- porozmawiamy o historii kawy, składnikach naturalnych i możliwościach połączenia,
- dowiesz się, jak metody przygotowania kawy wpływają na jej właściwości prozdrowotne,
- poznasz tajniki naturalnych składników dodawanych do kawy,
- nauczysz się, jak czytać etykiety na kawie i na co zwracać uwagę,
- jakie są metody obróbki i palenia kawy.

Teoria będzie przeplatana praktyczną nauką parzenia kawy różnymi metodami domowymi, ale też plenerowymi: Chemex, Drip V60, Aeropress, French Press. A zdobyte umiejętności pozwolą Ci na własne eksperymenty i odnalezienie tego idealnego smaku i sposobu parzenia kawy.

Jeżeli kochasz ten czarny napój i chcesz zacząć parzyć kawę w różnych zakątach natury, to zapraszam na warsztaty "Barista w plenerze"! Przenieś się w świat aromatycznego zapachu, który roznosi się gdziekolwiek będziesz i dowiedz się co zrobić, by kawa była prozdrowotna! Wejdźmy razem na wyższy poziom picia kawy.

Zapewniamy

Materiały pisemne z całym programem warsztatów. Dużo wiedzy, dobrej zabawy i niezwykłe chwile wypełnione aromatem i smakiem kawy na łonie natury.

Wymagamy

Pozytywne nastawienie i świetny humor. Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

Jeżeli godzina warsztatu lub termin Ci nie odpowiada, daj znać to wybierzemy taką godzinę i datę, która będzie dla Ciebie idealna.

Daty

Miejsce

Studio Strefa Pleneru: ul.: Wrzosowa 15, Nadma (pod Warszawą)

Warunki anulacji

Nie ma możliwości odstąpienia od umowy (nie ma możliwości 14-dniowego odstąpienia od umowy, o którym mówi ustawa o prawach konsumenta), jednak do 7 dni przed datą warsztatu, można zmienić jego termin na inny, o ile są dostępne miejsca.

Interesuje Cię inny termin warsztatu?

Zostaw nam maila, a damy Ci znać jak się tylko pojawi!

    Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

    Masz pytania?

    Zadzwoń do nas (+48 790 632 742) lub napisz, doradzimy co i jak:)

      Napisz do nas

    Pracownia

    Gryko Caffe to autorski projekt Agnieszki Stefaniak. Połączenie kawy i natury, czyli dwóch światów, które Agnieszka kocha od zawsze. Gryko Caffe promuje miłość do kawy w nowej, niecodziennej odsłonie. Podstawą mieszanek, które oferuje Agnieszka, jest kawa wypalana w stylu włoskim. Ale kawa to dopiero początek.


    Prawdziwą magię wprowadzają naturalne dodatki, w tym oczywiście łuski gryki, która ma cudowne właściwości. Do tego Agnieszka uczy parzyć kawę, pokazując przy tym jej walory zdrowotne. Warsztaty odbywają się w zaprzyjaźnionej przestrzeni co-workingowej, a warsztaty na Baristę Podstawowego – w kawiarni przyjaciela Agnieszki. Motyl w logo Gryko Caffe to nie przypadek. Bliscy Agi mówią na nią właśnie Motylek. To dlatego, że odważyła się i zaczęła realizować własne marzenia. Żeby tak się stało, musiała przejść przemianę – dokładnie tak jak motyl. 


    Miłość do kawy w życiu Agnieszki to całkiem długa historia. “Pamiętam, jak Babcia bardzo celeborowała moment picia kawy i jaką wagę przykładała do tego, żeby zmielić ją ręcznie tuż przed zaparzeniem”. Wspomnienia tego zapachu zapisały się w pamięci Agnieszki na całe życie. A potem przyszedł czas zbierania doświadczenia zawodowego. Najpierw w roli baristy, a następnie jako menedżer w kawiarniach. Jednocześnie Agnieszka przygotowywała kawę dla czystej przyjemności, bawiąc się parzeniem, testując nowe receptury. Dziś dzieli się tym podejściem z innymi. Przekonuje: “picie kawy, parzenie jej, cały proces przygotowania tej jednej filiżanki jest chwilą dla nas. Jest naszym rytuałem”.


    Nic dziwnego, że zajęcia z Agnieszką do doświadczenie nie tylko na poziomie nauki parzenia kawy, ale także na poziomie duchowym i emocjonalnym. Aga zaraża pewnością siebie i wyjątkową energią: “Każdy może być baristą i każdy może świetnie parzyć kawę, cudownie się przy tym bawiąc.” 

    Bądź na bieżąco!

    2 razy w miesiącu damy Ci znać o nowych warsztatach, ciekawych twórcach i inspirujących artykułach.

    Zapisując się do newslettera, wyrażasz zgodę na przesyłanie Ci informacji przez Feblik. Zgodę możesz w każdej chwili wycofać, a szczegóły związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.

    Dodaj opinię

    Twój adres email nie zostanie opublikowany

    Napisz pierwszą opinię o „Barista w plenerze”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.