Warszawa

Co Ja Tu Wyrabiam

Żona, mama, multiartystka – tak samą siebie opisuje Aga Kiepuszewska, pomysłodawczyni projektu CoJaTuWyrabiam. Z zawodu jest dyrygentką chóralną, wokalistką jazzową i trenerką wokalną. Jej pasja do muzyki przeplata się z miłością do fotografii. Zaowocowało to otwarciem własnej firmy – Agnieszka na co dzień realizuje się łapiąc kadry lifestylowe, produktowe i reportażowe. Ze swoją pasją do tworzenia wkroczyła także do kuchni. Zaczęło się niewinnie – od założenia kanału na Instagramie @cojatuwyrabiam, na którym dzieliła się swoimi przepisami na słodkości, chałki obsypane kruszonką i bezy oblepione kremem, malinami i porzeczkami. Ostatecznie to pieczenie bochenków chleba stało się jej konikiem, a miesiące prób i błędów oraz warsztaty u boku doświadczonych rzemieślniczek, pozwoliły jej szlifować ten wyjątkowo smaczny warsztat.

Warsztaty chlebowe zaczęły się od spontanicznych spotkań z sąsiadami i znajomymi, którzy pod okiem Agi uczyli się wypiekać chleb. Apetyt rósł w miarę jedzenia – Aga doszła do momentu, w którym z jej pieca wychodziło 100 bochenków chleba tygodniowo. Wtedy też zrozumiała, że domowe warunki nie są wystarczające na tę skalę działań. Tak powstała jej pracownia w podwarszawskiej miejscowości Kędzierówka, nieopodal Zalesia Górnego.

Dziś otwiera swoje drzwi przed wszystkimi entuzjastami glutenu, a podczas warsztatów zdradza sekrety odnośnie idealnego zakwasu i procesu przygotowania chleba. Kurs traktuje także jako przestrzeń do nauki praktycznego slow life i poszukiwania odwagi do zmian. Jak sama mówi: “Chleb uczy spokoju, cierpliwości, daje wytchnienie, napełnia siłami i nadzieją.” My dodamy, że zamoczony w oliwie i delikatnie posolony smakuje nieziemsko. To chyba wystarczające argumenty, żeby odwiedzić pracownię CoJaTuWyrabiam w otoczeniu otuliny Lasu Chojnowskiego. 

Opinie o warsztacie

Review
oceniono
5.0
Ewa
342 Opinie 2022-07-04 12:04

Byłam na jednych z pierwszych warsztatów i dla mnie to było przede wszystkim spotkanie z Agnieszką i innymi uczestnikami warsztatu . Dużo przyjemności z czasu w oderwaniu od codziennych obowiązków. Ogromna satysfakcja z efektu - upiekłam pyszne i piękne chleby💛 Aga wyjaśniana i pokazuje krok po kroku poszczególne etapy wykonania chlebów. Jest czas na wyjaśnienia i na pyszną beze z kawą też. Na koniec wychodzicie zaopatrzeni w wyprawkę piekarza : różne rodzaje mąki, zakwas, niezbędne akcesoria , materiały ze wskazówkami. I oczywiście wychodzicie z chlebem, który wykonaliście i zabieracie do wypieku we własnym piecu :) Polecam ten warsztat wszystkim, którym bliski sercu jest chlebowy temat, a także ze względu na wyjątkową osobę - Agnieszkę ❤️ która prowadzi ten warsztat .

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Anna
342 Opinie 2022-07-03 13:47

Warsztaty poprowadzone w nietuzinkowy sposób, bez spiny. Niesamowicie przemyślane, bo w czasie spotkania przechodzimy przez wszystkie fazy przygotowania i wypiekania chleba. Bardzo miła, spokojna i ciepła atmosfera w pracowni Agnieszki przeniosła mnie w inny wymiar :) Polecam każdemu amatorowi domowego, ciepłego chleba :)

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Malgorzata
342 Opinie 2022-07-03 13:22

O zdolnościach, gospodyni chlebowego NIEBA , o cudownej atmosferze towarzyszącej tej niby prostej czynności można by pisać elaboraty Po prostu jeśli chcesz nauczyć się piec pyszny pszenny chleb z mega dziurkami ( i inne) to To miejsce jest dla ciebie . Ja po wielu próbach wypieku byłam pogodzona z myślą, że to nie dla mnie . Co za ulga gdy dziś rano wyjęłam z piekarnika mój cudowny wypiek . To dzięki Agnieszce

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Basia
342 Opinie 2022-06-21 22:33

Zachęcam do uczenia się od Agnieszki. Podczas warsztatów każdy uczestnik staje się piekarzem. Radość i duma z własnoręcznie przygotowanego bochenka są częścią jego smaku.

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Katarzyna
342 Opinie 2022-06-21 16:33

Mąka, woda, szczypta soli. I dzieje się…. Magia! Z każdym naszym dotknięciem, składniki zaczynają kształtować się w zgrabny bochenek. „Tajemna” wiedza przekazywana jest nam w prosty, bezpośredni sposób. Słuchamy, dotykamy, próbujemy, dostajemy mocy sprawczej. Wskazówki – zaklęcia działają a szpatułki – różdżki ułatwiają pracę. Jeszcze tylko potrzebny czas i możemy wkładać chleby do piekarnika, a później delektować się smakiem. Pycha! Atmosfera warsztatów jest wyjątkowa, bo Agnieszka zaprasza nas do swojego domu, jest cały czas dla nas, pokazuje, podpowiada, wychwytuje nasze błędy i odpowiada na wszystkie pytania. Nabywamy umiejętności, czerpiąc też przyjemność ze spotkania. Zajrzyjcie w to pachnące chlebem miejsce. Warto!

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Michalina
342 Opinie 2022-06-21 11:35

Warsztaty chlebowe Agi to mega sprawa. Aga inspiruje do działania i eksperymentowania całą sobą, jej zaangażowanie i cierpliwość w tłumaczeniu sprawia, że wiedza sama wchodzi:) Atmosfera podczas warsztatów przeniosła mnie w inny wymiar. Materiały dydaktyczne w jasny i klarowny sposób pozwolą na samodzielne powtórzenie całego procesu w zaciszu własnego domu. Poleciłabym warsztaty każdemu!

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Michał
342 Opinie 2022-06-21 11:31

Super warsztaty! Aga otoczyła nas ciepłem swojego domu i troską w podróży nauki wypiekania chleba. Super czas, miłe rozmowy, a przy okazji nowe umiejętności, które powodują uśmiechy i zachwyty na twarzach osób, dla których, dzięki Agnieszce, mogę piec te glutenowe cuda! Ocena 15/10! :)

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Wojtek
342 Opinie 2022-06-15 16:56

Jeżeli chcesz zdobyć unikalne umiejętności, poczuć się w pełni niezależny_a od piekarnianych wypieków to to szkolenie jest dla Ciebie! Agnieszka w bardzo klarowny i prosty sposób opowiada o chlebie, właściwościach mąk, krok po kroku przedstawia procesy chlebów dziennych i nocnych jak i chleba 100% żytniego. Całość wieńczy cudowna degustacja chleba i wina! Z całego serca polecam!

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Jadzia
342 Opinie 2022-05-22 17:26

Fantastyczne zajęcia. Idealne zarówno dla kogoś, kto ma zerowe doświadczenie a chce szybko nauczyć się robić wypasiony chleb, jak i dla kogoś kto już ma jakieś doświadczenie ale potrzebuje porady, wsparcia i wiedzy doświadczonej osoby. Dodatkowo super atmosfera i pyszne jedzenie!

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support
Review
oceniono
5.0
Joanna
342 Opinie 2022-04-24 20:28

Warsztaty prowadzone przez Agnieszke to mega inspiracja do rozpoczecia nowej przygody wprowadzajacej w swiat pieczenia chleba na zakwasie. Cudownie, bez nadymy, tak po prostu swojsko, z kieliszkiem prosecco i kawalkiem przepysznej bezy na talerzu, poznasz wszystkie tajniki poczawszy od przygotowania zakwasu do finalnego wypieku roznych chlebow (tartine, zytni). Polecam bardzo mocno kazdemu kto chce rozpoczac tę magiczną przygodę.

 Warsztaty chlebowe

5.0 Support